Update vrijdag 21 februari 2014 - 10:45
Limburgse Peel Mountainbike Classic is geannuleerd. Dit vanwege te weinig belangstelling.
Eventuele andere tip: http://www.sunparks.com/be-nl/mtb-agenda_ms

------------------------

De KNWU en Center Parcs Limburgse Peel organiseren van 28 t/m 31 maart 2014 de allereerste Limburgse Peel Mountainbike Classic. Het weekend voor de échte mountainbikefanaat!

Online boeken & info: Center Parcs | Praat mee op het forum

Dit weekend samengevat:

 • Drie overnachtingen op Center Parcs Limburgse Peel
 • Welkomstbijeenkomst met bekende (oud) professionals
 • Supported by KNWU, Stichting mountainbikepromotie Noord-Limburg en Staatbosbeheer
 • Workshops en clinics op gebied van voeding, techniek, materiaal en training
 • 2x sportontbijt, 2x lunch en 1x diner voor alle deelnemers
 • Mountainbike tocht op zondag o.l.v. prominenten
 • Mooi prijzenpakket
 • Gezellig entertainmentprogramma
 • Gebruik van alle faciliteiten van Center Parcs Limburgse Peel, incl. toegang tot Aqua Mundo
 • Gratis lidmaatschap KNWU

De in 2010 aangestelde bondcoach mountainbike Tim Heemskerk is erg over deze nieuwe klassieker te spreken. ‘Als bondscoach ben ik altijd op zoek naar nieuwe, uitdagende parcoursen om mijn renners zich te laten ontwikkelen. Vaak denken mensen dat je daarvoor naar het buitenland moet, maar ook in Nederland is er genoeg uitdaging te vinden. De route van de Limburgse Peel Mountainbike Classic is daar een voorbeeld van; het is een mooie route in een prachtige omgeving, die voor zowel prof als beginner uitdagend is. De ideale kans om kennis te maken met de mountainbikesport!’.

Ook Nederlands kampioene Anne Terpstra verheugt zich er erg op. ‘Hoewel de meeste wedstrijden die wij rijden in het buitenland zijn, is Nederland nog steeds een veelzijdig fiets- en dus ook mountainbikeland. De Limburgse Peel Mountainbike Classic is een geweldig evenement om gezamenlijk te genieten van de mooie routes in Limburg en om de fijne kneepjes van het mountainbiken te leren!’

Programma voor het weekend

Vrijdag
Op vrijdag 28 maart komt u aan op Center Parcs Limburgse Peel. Hierna heb je de mogelijkheid om het park en de omgeving te verkennen. Vanaf 15:00 kan je een kijkje nemen in je cottage. Die avond is er een welkomstbijeenkomst met aanwezige prominenten en een pastamaaltijd voor alle deelnemers van het mountainbikeweekend. Naast heerlijk eten, is het ook de ideale mogelijkheid om kennis te maken met de overige deelnemers.

Zaterdag
Op zaterdag zijn er verschillende activiteiten die in het teken staan van mountainbiken, met o.a. workshops en clinics op het gebied van voeding, techniek, materiaal en training. De activiteiten zijn leuk voor alle leeftijden. De dag wordt afgesloten met een passend avondprogramma met gezellig entertainment.

Clincs;

 • Voedingsclinic; deze clinic gaat in op het belang van voeding tijdens het sporten; hoeveel moet je eten, wat eet je wanneer, wat kun je het beste eten voor een wedstrijd e.d;
 • Materiaalclinic; hoe onderhoud je je fiets, welke onderdelen zijn er belangrijk, wat zijn de mountainbikespecifieke zaken waar je rekening mee moet houden
 • Trainingsclinic; hoe kan je toewerken naar belangrijke wedstrijden, hoe kan je steeds beter worden, hoe kan je specifiek op een onderdeel beter worden.
 • Techniekclinic; buiten in de praktijk werken aan je techniek; hoe neem je een drop-off, hoe ga je zo hard mogelijk door de bocht etc.

De clinics kunnen aan alle deelnemers gegeven worden; er wordt dus geen apart doelgroepenprogramma gehouden. Wel worden de deelnemers bij de technieksclinic in groepen ingedeeld op niveau; dit omdat dit voor zowel de deelnemers als begeleiders beter is. Tijdens de techniekclinic kan er ook al op het parcours van zondag getraind worden, zodat je het parcours al kunt verkennen en weet hoe je er zo hard mogelijk overheen kan.

Zondag
Zondag is de wedstrijddag. De route is 17.2 km, die elke deelnemer individueel aflegt. Het idee achter de zondag is het wedstrijdgevoel op te roepen; dus sportvoeding eten voor de wedstrijd, je fiets op orde maken, infietsen, op tijd klaar staan bij de start en dan een goede sportieve prestatie neerzetten. De route die gereden wordt, is een bestaande, uitgepijlde mountainbikeroute. Deze route ligt op steenworp afstand van Center Parcs Limburgse Peel en is een uitdagende route die goed onderhouden wordt.

Het is belangrijk om deze dag, vol met sportieve inspanningen, goed te beginnen. Voor alle deelnemers wordt er daarom een uitgebreid sportontbijt geserveerd. Hierna wordt de tocht gereden door het schitterende landschap van Noord-Limburg. Voor onderweg ontvang je een lunchpakket, zodat je voorzien bent van de benodigde energie. Bij het passeren van de finishlijn wacht je een groot ontvangst. Vervolgens kan je een verfrissende douche nemen om daarna aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking. Center Parcs zorgt voor een passende afsluiting van de eerste Limburgse Peel Mountainbike Classic met veel gezelligheid.

Aanwezig:
Richard Groenendaal, nationaal MTB trainer-coach Richard Dollé, Anne Terpstra en Rien Terpstra 

Aanvullende info:
Boeken vanaf €115,- p.p. inclusief het Limburgse Peel Mountainbike Classic arrangement. Volledige voorwaarden op www.centerparcs.nl/mtbclassic

Cottagetype Personen Cottageprijs* Prijs p.p*
Original Comfort 4 € 450 € 113
Original Comfort 4 € 450 € 113
Original Comfort 6 € 617 € 103
Original Comfort 6 € 617 € 103

Internet:

Te boeken via: www.centerparcs.nl/mtbclassic
Facebook: https://www.facebook.com/mtbclassic
Twitter: https://twitter.com/mtbclassic