Kouwe klauwen met de Ekoi Heat Concept Bike Gloves

Koude vingers en koude tenen, een van de vervelendste dingen tijdens het fietsen in de koude wintermaanden. Soms zo vervelend dat je niet eens de rits van je jas of Camelbak open krijgt. Daarom gingen we op pad met de Ekoi Heat Concept Bike Gloves. Verwarmde winterhandschoenen met tracing.

Tracing? Hoor ik sommige denken. Ja hoor, eigenlijke niets anders dan heel dunne ijzerdraadjes waar stroom in de vorm van warmte doorheen gaat. Bij het Heat Concept principe zit er een heel netwerk van dunnen draadjes vanaf je pols tot je vingers door de handschoenen geweven. Dit systeem wordt gekoppeld aan een Lithium Ion batterij welke je in een uurtje of 4 oplaadt.

De Heat Concept Bike handschoen zijn ontwikkeld voor temperaturen tot ongeveer -8°C. Nu komen die temperaturen hier steeds minder voor maar we hebben de handschoenen toch nog in een leuke sneeuwrit kunnen testen. Koud en vochtig weer. De perfecte omstandigheden om koude vingers te krijgen. En we kunnen kort zijn. ekoi

En om kort door de bocht te zijn. De handschoenen werken! Na een tocht van een kleine 3 uur in de natte sneeuw had ik geen last van koude vingers en kon ik zelfs mijn jas gewoon open doen. Zo werkt ieder lichaam anders. De ene rijdt in een korte broek en zonder handschoenen waar de andere zijn vingers amper meer kan bewegen bij bepaalde weersomstandigheden. Nu vallen wij dus in de laatste categorie en zijn wel blij met het nieuw type handschoenen.

Technische Data:
De werking van de handschoenen berust dus op het tracing principe. In de pols van de handschoenen zit een opbergvakje waar je de lithiumbatterij  in schuift. Bovenop je pols zit een drukknop waarmee je de temperatuur kunt inregelen. De handschoenen hebben 3 verwarmingsniveau's. Groen tot 30°C, oranje tot 35°C en rood tot 40°C. De ledjes geven dan ook netjes aan in welke staat de handschoen staat.ekoi

De andere ledjes geven het batterijniveau weer. 4 balkjes betekend 100%, 3 = 75%, 2 = 50% en zodra er 1 balkje staat zit er nog 25% in. Onderweg schakelen we regelmatig naar een hogere warmtestand en zien dat het batterijniveau ineens heel hard wegzakt. Schakelen we dan terug naar een lagere stand, dan klimt het niveau ineens. Dit principe hebben we vaker gezien en heeft te maken met hoe de software de batterij uitleest.

De Bike Concept handschoenen zijn gemaakt van een soepele neopreen stof welke waterdicht is en een ademend membraan heeft. Schakelen en remmen gaat net zo goed als met gewone herfsthandschoenen en dankzij de antislip op je handpalm heb je zelfs in flinke regenbuien voldoende grip op je stuur. Ekoi raadt trouwens wel aan om tijdens flinke regen de handschoenen uit te zetten. Dit is beter voor de elektronica.ekoi

Pasvorm en tijdsduur:
Qua grootte vallen de handschoenen goed uit. XL is prima voor onze kolenschoppen en vallen dan ook niet te strak uit. Ze zitten niet te los en niet te strak. Gewoon prima dus. Verder komen de handschoenen in de maten S-M-L-XL.

Voor vertrek zetten we de handschoenen een paar minuten aan om de tracing op te warmen. Zo zijn ze lekker op bedrijfstemperatuur op het moment dat je naar buiten gaat. We starten de tocht in de laagste stand (groen) en rijden door de verse sneeuw over de Geuzendijk. Na een tijdje schakelen we over naar een hogere stand om iets meer temperatuur te creëren wat goed werkt maar na een tijdje zetten we ze toch maar weer terug op de laagste stand.ekoi

Een paar uur later rijden we door de Laurabossen en langs het kanaal waar een frisse wind ons tegenmoet komt. Qua tijdsduur komen we goed in de buurt van de tijden welke Ekoi aangeeft. We zijn nu 3 uur onderweg en de batterij is nog niet op. De tocht hebben we op diverse standen gereden. Een mooie mix tussen groen, oranje en rood. In de hoogste stand zouden ze 1,5 uur meegaan en in de laagste stand zelfs 4 uur. Dat is lang genoeg voor bijna als onze herfst en wintertochten.

Qua tijdsduur klopt het schema van Ekoi dan ook goed met de realiteit.

Conclusie:
De handschoenen doen goed hun werk voor de koukleumen onder ons en hebben een autonomie welke lang genoeg is voor de koude winter- en herfsttochten. Waterdicht en redelijk ademend en door het Heat Concept principe drogen ze lekker snel op en hebben we geen last van zweethanden gehad tijdens onze tochten.

De adviesprijs van de Ekoi Heat Concept Bike Gloves bedraagt € 199,- en deze zijn nu voor de helft tijdens de advent kalender aanbiedingen.

Voor meer informatie over klik je op:
https://www.ekoi.com/nl-en/winterhandschoenen/13453-winter-warmte-handschoenen-ekoi-warmte-concept-5-licht.html

Voor als het echt koud is zijn er ook nog de Ekoi Heat Concept 5 handschoenen welke zelfs tot -20 gaan! Ideaal voor de wintersport en bevroren wintertochten:
https://www.ekoi.com/nl-en/winterhandschoenen/9138-gants-hiver-chauffants-ekoi-heat-concept-evo-2.html?sc=en

Voor koude tenen zijn er bij Ekoi natuurlijk ook verwarmde overschoenen te verkrijgen. Zo is aan alle uiteindes van je lichaam gedacht:
https://www.ekoi.com/nl-en/overschoenen-winter/9139-couvre-chaussures-chauffants-ekoi-heat-concept-evo-2.html

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER