Trails rijden met de DMR V12 Pedalen

Pedalen zijn een van de drie contactpunten waarmee je aan je bike gekoppeld zit. Toen we de nieuwe DMR V12 pedalen, welke opgestuurd werden door www.bikester.nl, op de bike monteerden gingen we direct de trails op

De eerste lijn van de DMR V12 pedalen stammen zelfs al uit de vorige eeuw. 1998 om precies te zijn. Er is de laatste jaren weinig veranderd aan de pedalen maar met de 2018 lijn zijn er toch wel enkele veranderingen doorgevoerd.

Ten opzichte van de oude vertrouwde V12's hebben de nieuwe een 10% groter platform, 35% lager profiel en zijn ze 20% lichter. Het uiterlijk van de pedalen is zo goed als hetzelfde gebleven. Dus je herkend ze per direct als ze op een bike gemonteerd zijn.

Zoals altijd komt de oude vertrouwde keukenweegschaal tevoorschijn en de naald blijft hangen op 424 gram voor de aluminium versie. Er is ook een magnesium versie welke 350 gram weegt.
De pedaaloppervlakte is 102 mm lang en 98 mm breed. Een mooi oppervlak waar ik met mijn grote voeten toch altijd blij mee ben. De pedaaldikte rondom de as is 16 mm.

Het pedaal zelf is vervaardigd uit aluminium kooi met het klassieke DMR uiterlijk en draait op een Cro-Mo as met fully sealed lagers. De pedalen draaien dan ook lekker soepel zodra ze gemonteerd zijn en met de geschiedenis van de V12's hoef je niet bang te zijn dat de lagers snel stuk gaan.
Het monteren van de pedalen gebeurd met een 6 mm inbussleutel.

Om er voor te zorgen dat je niet van de pedalen schiet zitten er 10 pinnen per
pedaalkant in. De pinnen zijn standaard inbusstelschroeven en de grip tijdens de technische Ardennentrails was prima. Tijdens een paar technische secties waar de hardtail alle kanten op stuiterde heb ik nergens het gevoel gehad grip te verliezen op de pedalen.
Mocht je extra grip willen dan zijn de pinnen te tunen. Je kunt ze vervangen door 10 mm Terror pins! "Wear Pads", wordt gezegd op de site. En dat lijkt ons niet onverstandig met zulke lange pinnen.

Voor ons gevoel hebben we tijdens de ritten geen gebrek aan grip gehad en voor in de toekomst biedt DMR lagerkits en losse pinnen aan in hun assortiment. Zo kunnen we de komende 10 jaar makkelijk vooruit.

De adviesprijs voor de DMR V12 pedalen is:  +/- € 74,99,-
De pedalen zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, geel, rood, blauw, zilver en oranje,

Voor meer informatie klik je op:
https://www.dmrbikes.com/Catalogue/Pedals/V12-2/V12

Met dank aan www.bikester.nl voor het beschikbaar stellen van de DMR V12 pedalen.
https://www.bikester.nl/dmr-v12.html

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER