Product-test Boeshield T9 Bicycle Lubrication

Geplaatst op 07 apr 2015.

Ja, ik wil
Is Boeshield T9 Bicycle Lubrication voor mij dan een geschikte partner voor een goed huwelijk? Ja, ik kan niet anders concluderen dan dat het een geschikt middel is voor mij. Dit wil niet zeggen dat andere middeltjes niet ook goed zouden kunnen zijn maar ik hoef niet verder te zoeken (maar kijken mag wel…). Prima aan te brengen, duurzaam en het werkt piep- en kraakvrij, dus: Ja, ik wil :-).

Bestellen via www.futurumshop.nl ging prima en levering was snel.

Back to the future

Ik testte een flesje Boeshield T9 Bicycle Lubrication http://www.futurumshop.nl/boeshield-t-9 ... 8-ml.phtml voor mijn ketting. Ik had de keuze uit een spuitbusje of gewoon flesje waarmee ik lekker kon gaan “druppelen”. Gezien het risico op nevel op remschijven, kies ik zelf altijd voor “druppelen”. Flesje van 113 gram / 118 ml met druppeltuit kost €14,95 incl. gratis verzenden (geen minimum bestelbedrag) en is binnen een dag na bestelling binnen (voor 21:00uur besteld en op voorraad dan volgende dag al binnen is de belofte van Futurumshop). Omdat futurum de “toekomst” betekent zal ik hier proberen een antwoord te krijgen op de vraag of ik terug zal keren naar futurumshop voor dit veelbelovende middeltje.

Ja, dat beloof ik
Zij die de, op papier, gelukkigste dag van hun leven reeds hebben gehad, herkennen waarschijnlijk deze uitspraak. Het gaat hier echter niet om een huwelijk maar om de beloften van Boeshield T9. Dat zijn er nog al wat als je de productinformatie mag geloven.

Boeshield T9:
* “is een zeer hoogwaardig product dat ontwikkeld is door Boeing’s Aerospace Laboratories voor eigen gebruik in de luchtvaart industrie;
* dringt, in tegenstelling tot veel gebruikte smeermiddelen, daadwerkelijk door tot in de kleinste openingen en naden om vocht van metaal te scheiden;
* brengt een bijna onzichtbaar, flinterdun waterafstotend waxlaagje aan waardoor het niet van de ketting afspoelt;
* plakt niet, waardoor het dus geen zand of vuil oppakt.”
Daarnaast is er nog een groot aantal zeer positieve gebruikersreviews te vinden op o.a. de internetpagina http://www.boeshield.nl. Onder het mom van vertrouwen is goed maar controle is beter en met de gedachte van “Wij van WC-eend, adviseren WC-eend” in mijn hoofd besluit ik eerst zelf maar eens de proef op de som te nemen.

Tranen met druppeltuiten
Na het openen van het flesje komt er nog niets uit. Eerst moet je je stanleymes nog hanteren en een klein stukje van je druppeltuit afsnijden. Hierna kan het aanbrengen van het middel op je ketting beginnen. Een spray zou misschien handzamer kunnen zijn en sneller in het aanbrengen want het druppelen per schakel kost even wat tijd maar je weet zeker dat het goed zit. Het middel is bijna kleurloos en dun. Na het aanbrengen het middel even in laten trekken en een uurtje of twee laten drogen en je kan het bos in worden gestuurd.

Anti kraak
Het fietsen op een mountainbike in Nederland brengt met zich dat je ontegenzeggelijk vaak je fiets moet schoonmaken na een ontmoeting met de vele modderige, zanderige of anderszins vuilmakende paden in Nederland. Laten we wel wezen, het aantal bergen mag dan wel schrikbarend laag zijn in Nederland maar je hebt daarmee niet minder (wellicht juist nog meer) rommel aan je fiets hangen dan na een gezonde rit in de Alpen of op een andere plaats waar onze fietsen eigenlijk voor bestemd zijn. Gezien mijn grote weerzin tegen kraakjes en piepjes van de ketting hoop ik met Boeshield goed anti-kraak te zitten.
Ik heb een aantal weken moeten wachten voordat ik de meeste weersoorten en bijbehorende ondergronden heb mogen ontmoeten maar ben blij verrast. Ik heb op droog zand, nat gras, droge klei, asfalt etc. maar gereden maar geen piepje of kraakje te bekennen. Na een natte rit ook echt alle plassen modder te hebben doorkruist met genoeg modder aan gehele fiets en ketting nog altijd geen kraakje en/of piepje te horen. Ook schakelen ging vlekkeloos. Mijn ervaringen met normale kettingolie (Kroon) en Teflonachtige middelen waren ook goed maar na een aantal plassen modder toch meestal hoorbaar slechter.

Easy Clean
Thuisgekomen bekijk ik na iedere rit de ketting en bepaal ik de methode van schoonmaken. Bij de meeste ritten volstaat het zacht afvegen van de ketting met een droge doek want meestal is de ketting eigenlijk vrijwel vrij van stof etc. Na de enorme modderrit is het echter niet voldoende om de ketting slechts te “aaien” met een doek maar dient er water aan te pas te komen. Ik spuit de ketting voorzichtig met helder water af en dat blijkt al voldoende te zijn om de modder te laten verdwijnen. Daarna nog even aaien met een droge doek en Voila: een schone en kraakvrije ketting die er, zonder een nieuwe behandeling, weer tegen kan.

Ja, ik wil
Is Boeshield T9 Bicycle Lubrication voor mij dan een geschikte partner voor een goed huwelijk? Ja, ik kan niet anders concluderen dan dat het een geschikt middel is voor mij. Dit wil niet zeggen dat andere middeltjes niet ook goed zouden kunnen zijn maar ik hoef niet verder te zoeken (maar kijken mag wel…). Prima aan te brengen, duurzaam en het werkt piep- en kraakvrij. Bestellen via http://www.futurumshop.nl ging prima en levering was snel dus: ja, ik wil :-)

 

LEES DIT HIERNA

New Bike Day bij het Canyon Factory Service Centre

De New Bike Day service is een leuke extra van Canyon voor nieuwe, maar ook terugkerende kopers van…

LEES VERDER

Vernieuwde Mountainbikeroute De Twee Valleien in Vlaanderen (BE)

Beschrijving van de route Deze pittige route slingert door het heuvelachtige landschap van de…

LEES VERDER

Magura presenteert de MT7 HC3 Special Edition voor een speciale prijs

De MT7 staat bekend om zijn maximale remkracht en stabiliteit op raceniveau. Al is het al jaren de…

LEES VERDER