Trek Precision Fit staat voor kennis die er voor de fietser echt toe doet. Het richt zich op de drie punten van het lichaam waar het contact maakt met de fiets; zadel, stuur en schoenen/pedalen. Door het verzamelen en analyseren van gegevens en een samenwerking van een team sportartsen, biomechanische ingenieurs, materiaalwetenschappers, geometriespecialisten en rijders van het Trek Factory Racing team is Trek Precision Fit het meest complete fitting systeem op de markt.

Trek is in oktober vorig jaar gestart met het trainen van een select aantal dealers. Deze trainingen worden verzorgd door een internationaal team van trainers. Zo is bikefitting goeroe Julian Wall (Cyclefit-Londen) bij de één van de trainingen aanwezig. Trek Precision Fit onderscheid zich van andere fitsystemen door haar dealers een examen af te nemen.

Momenteel worden de eerste Trek Precision Fit opstellingen uitgerold bij de Trek dealers. De planning is om dit jaar minimaal veertig gecertificeerde Trek Precision fit dealers operationeel te maken in de Benelux. Vanaf 15 april is meer informatie te vinden op de website van Trek. Een maand later zal ook de dealer-locator van Precision Fit dealers live gaan.