Met de toenemende populariteit van de 27.5" wielmaat, introduceert Trek een nieuwe Fuel EX collectie met 27.5 wielen, ter aanvulling van de huidige collectie in de grotere wielmaat, de Fuel EX 29. De Fuel EX 29 werd afgelopen jaar met succes geïntroduceerd. Voor de rijders die een speelsere manier van rijden zoeken, introduceert Trek nu de Fuel EX 27.5. De fiets is uitgerust met de bekende kenmerken van Trek full suspension mountainbikes: ABP, DRCV, Full Floater en EVO.

Ontstaan uit de Formule 1: RE:aktiv
Voor de Fuel EX 27.5, heeft Trek opnieuw haar grenzen verlegd in de mountainbike veringstechnologie met de introductie van RE:aktiv. RE:aktiv, ontstaan uit een partnerschap tussen Trek, FOX en Penske Racing Shocks is een dempingstechnologie die een complete controle levert over zowel kleine hobbels als grote obstakels met de mogelijkheid van een directe reactie van de demper in beiden situaties.

Penske Racing Shocks maakt veersystemen op maat voor autoraceteams. Penske Racing Shocks, de meest populaire veringleverancier voor de Formule 1 teams, concentreert zich in zijn geheel op het leveren van veersystemen op maat aan s ’werelds snelste coureurs. Het is dan ook uniek dat Penske een samenwerking met Trek is aan gegaan op het gebied van de verfijning van de mountainbike-vering. Terwijl Penske en Trek samenwerken aan een beter veerdesign, werd FOX benaderd voor de kennis op het gebied van productie en verfijnde klepprestaties. Het resultaat is een demper die volgens Trek alles kan en die de verwachtingen voor mountainbike-veringen overtreft.

Modellen:
Fuel EX 7 27.5 Adviesverkoopprijs: € 2.299, -
Fuel EX 8 27.5 Adviesverkoopprijs: € 2.599, -
Fuel EX 9 27.5 (RE:aktiv) Adviesverkoopprijs: € 3.799, -
Fuel EX 9.8 27.5 (RE:aktiv) Adviesverkoopprijs: € 4.599, -