SRAM introduceert Rise 60 wielen

Geplaatst op 21 aug 2014.

SRAM heeft vandaag zijn nieuwste aanbod op het gebied van wielen bekend gemaakt: de Rise 60. Nieuwe naven en nieuwe velgen moeten zorgen voor een laag gewicht, duurzaamheid, compatibiliteit en eenvoud.
 

Carbon Tuned velgen

De "Carbon Tuned" a-symetrische velgen maken gebruik van unidirectionele carbon vezels, met gewoven vezels als versteviging op de plaatsen waar de meeste spanning op komt te staan. De velgen hebben geen rand meer voor de draad van de band (hookless), voor een lager gewicht en hogere stijfhied. Ook is de binnenbreedte van de verlg vergroot naar 21mm. De velgen, en naven zijn zo ontworpen dat één spaaklengte gebruikt kan worden voor beide zijden van het wiel en voor zowel het voor- als achterwiel. Een concept dat SRAM "Solo Spoke" heeft gedoopt.

Double Time achternaaf

De naaf van het Rise 60 achterwiel is is uitgevoerd met twee sets van twee palletjes in de cassettebody. SRAM claimt dat de 26 tandjes daarmee effectief 52 worden. Dit moet leiden tot sneller aangrijpen en extra duurzaamheid. Alle onderdelen Speedball kogellagers worden betrokken van dezelfde fabriek, hierdoor zouden ze na het verlaten van de fabriek nooit meer bijgesteld hoeven worden. De naven zijn middels einddoppen zonder gereedschap te converteren tussen de meest gangbare as-maten.

Uitvoeringen en prijzen

De Rise 60 wielen zullen verkrijgbaar zijn in zowel 27,5 als 29 inch. De 29 inch uitvoering zal tevens beschikbaar komen met de Predictive Steering voornaaf. Het achterwiel komt uiteraard ook in een uitvoering met XD-driver body voor de 1x11 groepen. Het gewicht in de lichtste configuration komt voor 27,5" op 1390 gram, voor 29" op 1430 gram. Voor een achterwiel is de adviesprijs €924,- in alle uitvoeringen, en €844,- voor een standaard voorwiel. Als je je spaarvarken reeds kapot geslagen hebt voor een RS-1 vork mag je €880,- neertellen voor een voorwiel met de predictive steering naaf. De 29" wielen zijn verkrijgbaar vanaf november 2014, de 27,5" versie vanaf januari 2015.

Labels

LEES DIT HIERNA

Een kleurengala met Wolf Tooth Waveform, Echo & Spacers

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER

Leenders Fietsen in Hengelo opent met totaal vernieuwd concept

Meer dan een winkel, een ervaring Het bekende Experience Center aan de Pasmaatweg heeft een…

LEES VERDER