SwingLink

Een van de belangrijkste veranderingen ten opzicht van eerdere Avid remmen is het ontbreken van de Taperbore cilinder technologie. In plaats daarvan hebben de remhendels van de Guide remmen een hoofdcilinder met SwingLink. Deze technologie zou het mogelijk maken om een kortere slag van de remhendel te verkrijgen, terwijl modulatie toch mogelijk blijft. Hiermee zou het zogenaamde „happen” uit blijven wat normaal gesproken snel optreed bij een remhendel met korte slag.

TPC Plus en Pure Bladder

TPC staat voor „timing port connection”, kort gezegd het punt waar de remcilinder en het reservoir samen komen. Bij het inknijpen van de remhendel wordt dit punt door de remcilinder gesloten en wordt er druk op de rem gezet. De TPC Plus techniek moet er voor zorgen dat hierbij eventuele lucht vanuit de cilinder wordt afgevoerd naar het reservoir. Het Pure Bladder ventiel moet er voor zorgen dat kleine luchtbelletjes niet vanuit het reservoir naar de cilinder kunnen komen. Bij elkaar moet dit zorgen voor minder onderhoud en een consistentere werking van de remmen.

Contact Point Adjust en Reach Adjust

Twee technieken die behouden zijn van de Avid voorgangers zijn Contact Point Adjust en Reach Adjust. Het is dus nog steeds mogelijk om de remmen af te stellen op de grootte van je handen, en het aangrijpingspunt bij te stellen als de remblokken enigszins afgesleten zijn.

Centerline Rotor

De Guide remmen komen voorzien van een nieuwe remschijf: de Centerline Rotor. De nadruk ligt bij deze nieuwe schijf op het verminderen van vibraties door de frictie gedurende de hele omwenteling van de remschijf zo constant mogelijk te houden. De zes-gaats schijf komt beschikbaar in 140, 160, 170, 180 en 200mm.

Uitvoeringen

De Guide remmen komen vanaf juni 2014 beschikbaar in drie uitvoeringen. Alle uitvoeringen hebben dezelfde vier-cilinder remklauwen. Het topmodel is de Guide RSC. Dit model krijgt zowel Reach Control (R) als SwingLink (S) en Contact Point Adjust (C) mee, en gaat €177,- kosten. Voor €132,- krijg je het RS model, waarbij je het dus zonder de Contact Point Adjust moet doen. De Guide R tenslotte gaat €115,- kosten en krijgt in plaats van de SwingLink technologie de versimpelde versie, DirectLink.