Het meest in het oog springende bij de mountainbikegroepset is het nieuwe design. De verbeterde versie ziet er een stuk agressiever uit. De achterderailleur maakt nu ook gebruik van de Shimano Shadow RD-technologie. Dit betekent dat de derailleur de ketting niet meer raakt als je wat te hard van stapel loopt.

Shimano houdt ook rekening met de stijgende vraag naar grotere wielen. Het triple crankstel bevat nu 40-30-22 tandjes en heeft een compacte voorderailleur. Het Japanse bedrijf beweert dat dit voor meer stabiliteit moet zorgen. Daarnaast geven de geïntegreerde rem- en schakelhendels een strakke look op je stuur. Het grotere display geeft beginnende bikers tevens een duidelijk zicht op hun verzet.

De Alivio-groepset voor mountainbikes is verkrijgbaar met hydraulische schijfremmen. Bij de 9-speed cassette heb je de keuze tussen 11-28T, 11-32T, 11-34T en 12-36T.

Daarnaast bestaat er nu ook een aparte Alivio-groepset voor trekkingfietsen. Volgens Shimano is het de stilste en meest duurzame Alivio-set ooit gemaakt. Het design oogt iets strakker ten opzichte van de mountainbikevariant. Naast de 9-speed cassette kun je kiezen uit de combinatie 48-36-26 of 44-32-22 voor het crankstel.

Bron:
http://www.sport.be/cycling/nl/nieuws/article.html?Article_ID=676330