Sealskinz Lightweight Overshoe

Geplaatst op 26 nov 2014.


Aangezien de weergoden nu toch definitief gekozen lijken te hebben dat ze de thermostaat voorlopig terug gaan draaien waardoor ik deze week weer mocht “krabben” om door mijn autoruit te kunnen kijken, wordt het tijd voor een lichte overschoen. Volgens Sealskinz voldoet de Lightweigt Overshoe exact aan mijn eisen; warm maar niet te warm en goede bescherming tegen modder etc. Sealskinz noemt het zelf een 3 op een schaal van 5 in de “Thermal Rating / Climate Guide” dus dat zal goed moeten komen.

Lekker zacht

Zoals de titel doet vermoeden is de overschoen in ieder geval erg licht te noemen. Dit zeker in vergelijking met een dikkere neopreen winteroverschoen die ik later dit jaar ga gebruiken. De buitenkant van de schoen is glad en lijkt daarmee waterdicht of -afstotend te zijn. De binnenkant is heerlijk zacht door middel van een soort fleece. De neus is mooi verstevigd aan de onderkant en de er zit één brede klittenband sluiting midden onder de zool. De schoen is aan de achterkant voorzien van een YKK ritssluiting die aan de binnenkant afgeschermd is met dezelfde heerlijke fleece als waarmee de rest van de binnenkant bekleed is. Om het geheel af te toppen is aan de bovenkant de schoen voorzien van een antislip rand die moet voorkomen dat de schoen afzakt tot op de enkels tijdens de rit. So far so good dus en op eerste gezicht een mooi product. Eerst maar eens het bos in om de schoen in het veld te mogen ervaren.

Warm en droog

Met schoenmaat 44 zit je met de XL (47-49) aan de goede kant.  Ze zitten dan niet te strak maar ook niet te los dus durf ik te stellen dat de Sealskinz Lightweight Overshoe klein valt. Met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 6 graden en weinig zon ga ik het bos in. Na een aantal kilometers kom ik erachter dat ik nog niets gemerkt heb van de overschoenen. Ze zijn licht en subtiel genoeg om niet op te merken dus dat vind ik een pluspunt. Ik heb ondertussen lekker warme voeten maar niet te warm dus dat lijkt inderdaad op een score van 3 op een schaal van 5. Na enige plassen en wat moddergevechten tussen fiets en elementen merk ik nog altijd niets van de overschoenen en lijken mijn voeten nog altijd droog. Thuisgekomen heb ik nog altijd comfortabel warme voeten maar zijn de sokken nog steeds droog; geen zweet en geen water dat de schoenen binnengedrongen is. De modder op de Sealskinz laat ik even drogen  en veeg ik binnen enkelen seconden nadat het gedroogd met een doekje ervan af en ze zijn klaar voor hergebruik.

Conclusie

Korte conclusie is dat ik van mening ben dat de Sealskinz Lightweight Overshoe mooi afgewerkte, lichte,  dunne, comfortabele en warme maar niet tè warme overschoenen zijn die voor het najaar en voorjaar precies goed zijn. Mochten de weergoden zich gaan laven aan temperaturen onder het vriespunt dan zou wellicht een dikkere neopreen overschoen geen overbodige luxe zijn. Voor nu dus zeer tevreden met deze Sealskinz Lightweight Overshoe die ik ook nog eens prima geprijsd vind met winkelprijzen rond 35 euro en 40 euro.

 

http://www.sealskinz.com/UK/lightweight-overshoe

 

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER