Van der Heijden was bij de start direct goed vertrokken. Gedurende de vijf rondes die volgden liet hij zich voortdurend voorin het veld zien. Na ruim 35 kilometer door het Duitse bos moest Van der Heijden slechts veertien seconden toegeven op Sarrou. De bronzen medaille werd omgehangen bij de Belg Bart de Vocht.

In aanloop naar het Europees Kampioenschap maakte Van der Heijden al een sterke indruk. Dit seizoen pakte hij al een keer een wereldbekerzege en vorige week nog eindigde hij als tweede. Van der Heijden reageerde gematigd op zijn prestatie. “Opnieuw een tweede plek houdt me scherp, maar het wordt wel vervelend. Toch ben ik zeker tevreden.”

Milan Vader
Eerder op de dag stond ook Milan Vader op het podium. De 18-jarige Zeeuw eindigde bij de junioren op hetzelfde onderdeel als derde. Na vier rondes van 7,3 kilometer zag Vader alleen winnaar Simon Andreassen (Denemarken) en zilveren medaille winnaar Luca Schwarzbauer (Duitsland) voor zich eindigen. “Ik heb hier hard voor gewerkt. Het geeft me veel zelfvertrouwen richting het WK in september”, aldus Vader.

Roel van der Stegen, die dit jaar voor het eerst uitkomt bij de junioren, eindigde als 21ste.

Kalvenhaar en Koevoet
Ook de vrouwen onder 23 jaar kwamen vandaag in actie. Annefleur Kalvenhaar behaalde de 17e plek. De podiumplekken gingen naar Pauline Ferrand Prevot (Frankrijk), Jolande Neff (Zwitserland) en Helen Grobert (Duitsland). Marlo Koevoet behaalde bij de junioren de 16e plaats. Het podium kleurde geheel Zwitsers met Alessandra Keller (goud), Nicole Koller (zilver) en Sina Frei (brons).

Elite
Morgen komen de elite vrouwen en elite mannen nog in actie tijdens het Europees Kampioenschap in Duitsland. Voor Nederland komen Rudi van Houts, Frank Breemer en Anne Terpstra nog in actie.