Papendal Bike Event steunt naast de topsport ook breedtesport. Met de Papendal Bike Event scholentour in Gelderland bijvoorbeeld worden schoolkinderen enthousiast gemaakt voor fietsen. Het is belangrijk dat kinderen een onbezorgd leven kunnen leiden en mogelijkheden voor sport binnen handbereik hebben. Voor kinderen in oorlogsgebieden is dit meestal niet vanzelfsprekend. War Child is een Goede Doelen organisatie die hard werkt om oorlogskinderen een betere jeugd te bieden, onder andere door het aanbieden van sportactiviteiten. De perfecte combinatie.

Papendal Bike Event De inzamel actie vindt plaats tijdens het evenement op 10 en 11 mei. Papendal wordt dat weekend omgetoverd tot hét ‘fietscentrum’ van Nederland. De bezoeker wordt topsport geboden met UCI BMX Supercross, het Nederlandse Kampioenschap MTB Team Relay en het Nederlands kampioenschap MTB Eliminator. Daarnaast wordt ook de recreatieve fietser in de gelegenheid gesteld om zelf deel te nemen aan bijvoorbeeld de Gert Jakobs Classic, een wielertoertocht of de Nationale Offroaddagen. De combinatie van top- en breedtesport maakt een goede combinatie met War Child. (www.papendalbikeevent.nl)

War Child
War Child zet zich in voor een vreedzame toekomst voor kinderen in oorlogsgebieden. De organisatie richt zich op de psychosociale ontwikkeling van kinderen zodat zij de kans krijgen te groeien tot gezonden volwassenen. Creativiteit, sport en onderwijs staan in onze aanpak centraal. Met dans, muziek, theater en sport leren kinderen hun emoties uiten en hun oorlogservaring verwerken.

Geld inzamelen!
Vooraf gaand aan het Papendal Bike Event bieden we de optie voor iedereen die zich inschrijft voor één van onze onderdelen om een donatie te doen van €1,-. Tijdens het evenement zullen we geld inzamelen door het verkopen van posters. Deze posters kunnen zondag ochtend door één van onze Nederlandse toppers worden ondertekend. Uiteraard zamelen we ook (wissel)geld in bij de kassa’s op het terrein.

Wij hebben een eigen pagina aangemaakt om geld in te zamelen. Voor €12,- helpt u al een kind in één van de oorlogsgebieden. Wij willen minimaal 40 kinderen helpen. Help de kinderen en doneer nu: http://www.warchild.nl/actie/papendal-bike-event!