Overhandiging petitie ‘Red de buitenrit!’ op 8 april in Den Haag

Op dinsdag 8 april overhandigen drie Olympisch Kampioenen Anky van Grunsven, Bart Brentjens en Stephan van den Berg de petities ‘Red de buitenrit’ en ‘Behoud het tourvaartnet’ aan Mariëtte Hamer, voorzitter van de Kamercommissie Economische Zaken in Den Haag. Ruiters, mountainbikers en watersporters doen hiermee een dringend beroep op de politiek om de natuur open te houden en de infrastructuur voor de buitensport op peil te houden.

Meer dan 26.500 handtekeningen
Paardensportbond KNHS heeft samen met de wielersportbond NTFU de landelijke petitieactie ‘Red de buitenrit’ op touw gezet om drastische bezuinigingen op het onderhoud van paden tegen te gaan . Er zijn inmiddels ruim 20.000 online handtekeningen binnengekomen. Ook de watersporters hebben zich uitgesproken voor behoud van de infrastructuur. Er zijn ruim 6.500 handtekeningen zowel schriftelijk als online geplaatst voor de petitie ‘Behoud het toervaartnet’ van het Watersportverbond.

Houd de natuur open voor alle sporters
Met de petities worden de Vaste Kamercommissie en de Staatssecretaris van EZ verzocht om een kwalitatief goed aangelegd en onderhouden route- en padennetwerk in Nederlandse natuurgebieden, afgestemd op de vraag van de paardensporters, mountainbikers, en watersporters financieel en beleidsmatig te faciliteren. De watersporters vragen om medeverantwoordelijkheid en medefinanciering door het Rijk voor het borgen van het toervaartnet. De petities worden ondersteund door overige partners van Actieplan Buitensport (de Wandelsportbonden, de Atletiekunie, de Schaatsbond , NOC*NSF en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen), Wandelnet en het Landelijk Fietsplatform.
 

LEES DIT HIERNA

De nieuwe Fiido AIR Carbon, een Ebike van slecht 13,75 kg

De vraag van deze gebruiker diende als katalysator voor de ontwikkeling van Fiido Air. Deze…

LEES VERDER

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER