In de daarop volgende jaren is de MTB World 6 & 24 uurs race uitgegroeid tot een evenement welke niet meer is weg te denken uit de agenda van menig mountainbikeliefhebber en zitten de inschrijvingen de afgelopen twee jaar binnen 2/3 weken helemaal vol. In de afgelopen jaren deden naast de deelnemers uit Nederland ook deelnemers mee uit o.a. België, Duitsland, Noorwegen, Denemarken, Australië.

De MTB World 6 & 24uurs race is de grootste 24uurs marathon van Nederland en staat in de mountainbike wereld bekend als één van de leukste en gezelligste mountainbike evenementen van Nederland! In totaal zullen er weer zo n ±800 dames & heren, zowel sportieve als recreatieve mountainbikers uit binnen en buitenland de strijd met elkaar aangaan om in 6 of 24uur de meeste km af te leggen.

MAAR ER IS MEER!
Dit jaar gaan we namelijk nog verder uitbreiden en zal het een waar bikefestival worden, naast de 6 & 24 uurs marathon zullen er namelijk ook een trial & dirt jump wedstrijd worden toegevoegd aan het evenement.

Naast de wedstrijden is er veel te beleven voor de deelnemers en bezoekers. Zo zal er een waar promo-dorp worden ingericht met diverse leveranciers, merken en leuke acties en zijn er diverse demo s en activiteiten. Kinderen kunnen op een leuke manier kennis maken met deze mooie sport d.v.m. de Rabobank Kids Clinic.

Al met al dus nog meer spektakel, nog meer beleving en nog meer gezelligheid. Want ons motto blijft: Het hele evenement staat in het teken van gezelligheid, fun en sportiviteit voor IEDEREEN.

Door al deze ontwikkelingen zal vanaf heden de naam van ons evenement veranderen naar Bike Festival Assen!

### DE WEDSTRIJDEN ###

MTB WORLD 6 & 24 UURS RACE
6 of 24 uur lang mountainbiken in teamverband of individueel, sportieve en recreatieve biker, alles door elkaar heen.

DIRT JAM CHALLENGE
I.s.m. Pedal Park Groningen? en DTX13? zal er een spectaculaire dirt line worden aangelegd, waarop de beste nationale en internationale rijders hun vetste en dikste tricks laten zien.

TRIAL MASTERS
Een spectaculair parcours met diverse obstakels wordt aangelegd waarbij de rijders binnen een bepaalde tijd de obstakels moeten nemen zonder een voet aan de grond te zetten.

Bike Festival Assen | Zaterdag 6 & zondag 7 september 2014

Uniek en niet te missen evenement in Nederland!

Gratis entree voor bezoekers.

Kijk voor meer informatie op: www.bikefestivalassen.nl
(vanaf 31 mrt online)