Funklasse
De wedstrijden zijn uitsluitend voor Niet-Licentiehouders en worden Funklasse-wedstrijden genoemd. Kom je uit Rozenburg en vind je het leuk om mee te doen en heb je géén KNWU-licentie, dan kun je je hiervoor opgeven.

GP Van Leeuwen
De GP Van Leeuwen wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Janwillem van Leeuwen en Mark ten Hoeve van de Leeuwenbikers. “Na het mooie parcours op de landtong en alle enthousiaste trainingen, zetten we ons nu ook in om van de MTB-wedstrijden in Rozenburg een feest te maken” aldus de Rozenburgse fietsfanaten. Op het parcours zijn hindernissen zoals schansen en een trailer gebouwd. Je krijgt een startnummer, er is een jury aanwezig en een speaker om de wedstrijd live te verslaan. Er is geen prijzenschema, maar de winnaars worden natuurlijk wel gehuldigd. Al met al belooft het een waar spektakel te worden.

Inschrijven
Er worden wedstrijden gereden voor jeugd en senioren dames en senioren heren. De categorieën en het programma worden binnenkort bekend gemaakt. Deelnemers krijgen via organisator Stichting Wielersport Promotie Rotterdam (WPR) een basislidmaatschap KNWU, dat door de bond verplicht wordt om mee te kunnen doen. Deelname bij voorinschrijving kost 5 euro voor de jeugd en 10 euro voor volwassenen. Let op! Er is maar een beperkt aantal startplaatsen. Inschrijven gebeurt op volgorde van aanmelding. Rozenburgers die het leuk vinden om mee te doen kunnen op www.wprotterdam.nl/mtb-aanmelden kijken voor meer informatie.

Wielerronde
De GP Van Leeuwen maakt deel uit van de Ronde van Rozenburg. Rob de Hair van WPR: “Het is weer een leuk nieuw programma-onderdeel voor de wielerronde, waar nu al erg enthousiast op gereageerd wordt in Rozenburg. In Rozenburg is het MTB-en 'hot' en er gebeuren hele goede dingen. WPR is blij met de fijne samenwerking. Zo kunnen de Rabo Ronde van Rozenburg en de Leeuwenbikers leuke dingen doen voor elkaar."