MTB clinic door Anne Terpstra tbv Duchenne Heroes

De regerend Nederlands kampioene mountainbiken, Anne Terpstra, komt op 22 maart naar Hoofddorp om 2 mountainbike clinics te geven. De beginnende mountainbiker kan hier veel leren maar ook de gevorderde bikers kunne n onder leiding van Anne hun 'skills' verbeteren.

De clinics vinden plaats in het kader van Duchenne Heroes, een Nederlands initiatief waarbij ruim 300 mountainbikers met een jaarlijkse monstertocht aandacht vragen voor de ziekte van Duchenne. Deze wrede ziekte komt voor bij 1 op de 3500 jongens en breekt spieren na de geboorte af. Hierdoor worden kinderen al jong invalide. Omdat ook hart- en longspieren worden aangetast kennen kinderen met Duchenne een beperkte levensverwachting.

Duchenne Heroes financieren een groot deel van medisch onderzoek dat leidt tot positieve ontwikkelingen in de strijd tegen Duchenne spierdystrofie. Zo is de gemiddelde levensverwachting van patiënten toegenomen en neemt de kwaliteit van leven van de jongens met Duchenne toe. Hierdoor is ‘Duchenne Heroes’ geen mission impossible.

Anne Terpstra, Duchenne Heroes team hlmrMEER4duchenne en Papa's Beach House faciliteren deze clinics belangeloos. Van de deelnemers wordt een bijdrage gevraagd van minimaal 30 euro die daarmee geheel ten goede komt aan Duchenne Heroes, de strijd tegen de ziekte van Duchenne met als motto: 7 dagen, 700 km, 4 landen, 1 doel: Duchenne de wereld uit!

Clinics van elk 2 uur door Anne Terpstra
Zaterdag 22 maart om 09:30 en 12:30
Informatie en vooraf inschrijven via stan4duchenne@gmail.com

Locatie:
Papa's Beach House Haarlemmermeerse Bos
Ijweg 961, 2131 LV Hoofddorp

LEES DIT HIERNA

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER

Leenders Fietsen in Hengelo opent met totaal vernieuwd concept

Meer dan een winkel, een ervaring Het bekende Experience Center aan de Pasmaatweg heeft een…

LEES VERDER

Op pad met de Mokwheel Basalt

Zodra de doos op de redactie binnenkomt valt weer op hoe gewichtig deze zijn en dat je niet even…

LEES VERDER