Tijdens de kwalificatieronde noteerde Van Eck de derde tijd en ging daarmee eenvoudig door naar de volgende ronde. Ook de achtste, kwart en halve finale volbracht Van Eck zonder problemen. In de finale leek hij een goede kans te maken op een medaille, maar eindigde uiteindelijk net naast het podium. De winst ging naar de Oostenrijker Federspiel gevolgd door de Zwitser Naf en de Belg Mels. De Nederlander Lehvi Braam noteerde in de kwalificatieronde de 32ste tijd en plaatste zich daarmee niet voor de volgende ronde.

Anne Terpstra
De 23-jarige Anne Terpstra plaatste zich op het onderdeel XCE als achtste voor de volgende ronde. Helaas overleefde zij de halve finale niet, waardoor ze in de kleine finale voor de eer moest strijden. Deze wist ze overtuigend te winnen en eindigde hierdoor als vijfde. De overwinning ging naar de Zwitserse Stirnemann die op het podium vergezeld werd door haar landgenote Indergand. De Zweedse Engen ontving de bronzen medaille.

Bondscoach
Bondscoach Tim Heemskerk is tevreden met de prestaties van Terpstra en Van Eck. “We hebben aangetoond in deze discipline voor de grote prijzen te kunnen rijden. De sfeer in de groep is prima en met zo’n start van het kampioenschap gaan we het weekend lekker tegemoet.”

XCO
Op het Olympische onderdeel XCO komen dit weekend Rudi van Houts, Frank Beemer, Michiel van der Heijden, Anne Terpstra, Milan Vader, Roel van der Stegen, Marlo Koevoet en Annefleur Kalvenhaar nog in actie.

Foto: vlnr: Federspiel, Mels, Naef, en van Eck. Foto: Erhard Goller
Meer: http://www.mplspecializedteam.com/nieuws-en-achtergronden