“Super om met zo'n sterke ploeg te rijden,” reageerde Plaxton. “Ik ben helemaal klaar voor seizoen 2014 en zal mijn uiterste best doen.”

Nadat Plaxton een jaar met Sho-Air Cannondale in Noord Amerika reed , en met degelijke resultaten in de World Cup (drie maal in de top tien waaronder een vijfde plaats op het podium) ondersteund door Cannondale Factory Racing, was de logische volgende stap om Plaxton officieel bij het Cannondale Factory Racing Team te voegen. Gedurende het seizoen 2014 zal Plaxton blijven streven naar finishplaatsen in de top tien en op World Cuppodia.

Naast de toevoeging van Plaxton aan het Cannondale Factory Racingteam, wordt Sho-Air International een nieuwe teamsponsor, na een succesvol jaar met het Sho-Air/Cannondale North American raceprogramma. Sho-Air International is een vakbeurs en evenemententransportbedrijf uit Californiё en wilde al langere tijd een partnerschap aangaan met Cannondale Factory Racing. Cannondale Factory Racing staat bekend voor het ondersteunen en proactief helpen verbeteren van de XC mountainbikesport - en Sho-Air deelt die gedachte.

“We zagen Max het afgelopen jaar in de wedstrijden, en de resultaten spreken voor zich. We vinden het fantastisch dat hij nu onderdeel van het team is. We zijn ook enorm blij dat Sho-Air een hele goede Noord-Amerikaanse relatie nu uitbreidt tot een nog bredere, wereldwijde samenwerking. Onze ondernemingen delen de passie voor de fietssport en de toewijding om de sport uit te breiden," aldus de General manager van Cannondale Bob Burbank.

Het Cannondale Factory Racing team zal zich niet alleen op de XCO World Cup toespitsen. De rijders zullen overal ter wereld wedstrijden rijden, met de belangrijkste daarvan in het bijzonder in Noord Amerika. Ze beginnen met de kwalificatieperiode voor de Olympische Spelen en ze zijn ook sterke deelnemers voor de UCI World Cup team ranking.

De rijders zullen in de meeste races op de F29 en Scalpel wedijveren om een team te laten zien dat op het hoogste niveau van XC mountainbikerijden meedoet.

Cannondale Factory Racing wordt met trots ondersteund door Sho-Air, SRAM, Avid, Rock Shox, Enve, FSA, Prologo, Schwalbe, DT Swiss, Northwave, Ethic Sport, Osprey, Eighty Aid+, RSP en Knaus.