De Mini Downhill Cup (MDC) is al sinds 2010 een begrip bij de liefhebbers van 'gravity-fed mountainbiking' in Nederland. De wedstrijd is toegankelijk voor alle mountainbikers die niet vies zijn van een snelle afdaling en technische passages. Het wordt voor vele niveaus toegankelijk gemaakt door bij lastige delen van de downhill-track een 'chicken way' te bieden.
Zo ook bij de Mini Enduro: hier zijn de sprongen en drop-offs iets minder in aanwezig en gaat het voornamelijk om consistentie en flow. De vijf verschillende afdalingen die worden getimed (en optellen voor het eindklassement) kunnen niet van tevoren worden getraind en worden doorgaans 'blind' gereden. De fysieke fitheid wordt getest door de verbindingsroute tussen deze 'special stages'. Bekijk hier een promo-video voor een voorproefje van de Mini Enduro.
Deelname en inschrijven
Een combi-ticket voor beide wedstrijden kost € 20,00 (apart inschrijven kan ook: Mini Enduro € 10,00 en MDC € 12,50). 

Inschrijven voor de Mini Enduro verloopt via de site van Licht Verzet FREERIDE
De inschrijving voor de Mini Downhill Cup dient apart te worden gedaan

Aansluitend aan de Mini Enduro vindt er op de Wijchense Berg een Riders BBQ plaats. Deelnemen? Maak bij je inschrijving € 15,00 extra over voor de BBQ (incl. 2 drankjes).
Voor updates over het Licht Verzet GRAVITY WEEKEND volg het Facebook-event.

Over Licht Verzet FREERIDE
Sinds 2013 kent mountainbikeclub Licht Verzet een discipline 'freeride'. Volgens de club past dit bij de huidige ontwikkeling van het mountainbiken, waarbij er van cross-country rijders veel meer technische beheersing wordt verwacht en XC-wedstrijdparcoursen extremer worden en meer uitdagingen bevatten. Binnen de club zijn er trainers aangetrokken voor deze discipline en wordt er een viertal clubwedstrijden (dual slalom, city downhill en twee bos-downhillwedstrijden) georganiseerd. Daarnaast heeft Licht Verzet de toestemming van Skicentrum De Wijchense Berg om mountainbiketrails aan te leggen die passen bij de uitdagingen van het freeriden.