Principe
De T-Rex lijkt een reactie op de komst van SRAM XX1. De bedoeling is om aan de voorkant met een single narrow-wide tandwiel te rijden en achter met een 10 speed cassette. Om toch in de buurt te komen van het bereik van een dubbel of SRAM XX1 heeft Hope een 40 tands tandwiel gemaakt voor een 10 speed cassette waarbij de 17t vervangen wordt voor de 40t T-Rex. Het moge duidelijk zijn dat het natuurlijk nooit gelijk is aan het bereik van een dubbel of SRAM XX1 maar het trapt in ieder geval weer lichter dan een 36t.

Installatie
Hope adviseert de T-Rex te gebruiken met een 11-36 10 speed XT cassette van Shimano of een 10 speed 11-36 van SRAM. Een mail naar Hope leert dat het gebruik met een 11-34 cassette nog niet getest is. Eigenwijs als ik ben, probeer ik het dus eerst met een 11-34 XT cassette die ik hier nog heb liggen. Dit blijkt al snel niet verstandig want het werkt gewoon niet goed. Als de ketting op de 34 ligt dan raakt deze de T-Rex waardoor het gebruik van de 34 onder belasting niet werkt. Weer iets geleerd en dus meteen maar een 11-36* monteren. Met de 11-36 totaal geen problemen van aanlopen dus we kunnen op pad. Het kost wel wat meer aandacht om alles goed af te stellen dan normaal maar dat mag de pret niet drukken. Voornamelijk de B-tension schroef is iets om op te letten want je moet ervoor zorgen dat het bovenste derriewieltje niet te ver van de T-Rex af komt te staan maar mag de T-Rex uiteraard ook niet raken. Dit zorgt er uiteindelijk wel voor dat het derriewieltje verder van de 11t af staat dan bij gebruik van een 11-36 cassette zonder T-Rex.

Licht, lichter...
Met aan de voorkant een 30t drop-stop van Wolftooth en een 11-40 aan de voorkant kan ik hier in de buurt geen klimmetje vinden waarbij de 40 echt nodig is. Dan maar van de “officiële” gebaande paden af en gewoon lekker een stukje pionieren zonder de natuur te vernielen uiteraard. Schakelen van en naar de T-Rex verloopt soepel en met de ketting op de T-Rex loopt alles gewoon zoals het moet en bijzonder licht. Je merkt wel dat door het verwijderen van de 17 het schakelen van de 15 meteen naar de 19 gaat en dat het verschil dus wel erg groot is maar het werkt wel gewoon.

Conclusie
Leermoment voor mezelf is dat ik me in het vervolg beter kan houden aan de instructies van de fabrikant. Ik vrees echter dat ik gewoon lekker eigenwijs blijf. Is de aanschaf van een T-Rex aan te raden? Technisch gezien werkt het gewoon goed. Het verschil tussen 15 en 19 is door het verwijderen van de 17 wel erg groot. Hier moet je dus rekening mee houden bij aanschaf van de T-Rex. Daarnaast moet je vóór de aanschaf wel duidelijk voor ogen hebben waar je gaat rijden om te kijken of de T-Rex daadwerkelijk van meerwaarde kan zijn voor je fiets. Dit laatste geldt eigenlijk wel vaker. Als je echter gewoon toe bent aan iets nieuws en je zoekt iets moois dan is de aanschaf van de T-Rex wel te verdedigen. Dit is echter al snel het geval als je iets van Hope koopt maar dat is slechts mijn persoonlijke mening. De T-Rex is trouwens verkrijgbaar in zilver, zwart en goud dus je hoeft niet met zo’n gouden bling bling exemplaar rond te fietsen [;-)] .

Aanbieding
Op het moment van schrijven van deze review is de T-Rex in de aanbieding bij Mantel voor €64,95 in de plaats van de gebruikelijke €79,90. Verzenden bij Mantel is vanaf €75,- gratis dus het is slim om er meten maar iets bij te bestellen om de verzendkosten ad € 4,95 te besparen.

http://www.mantel.com/cassettes-kettingen-overzicht&brand%5B%5D=281