Van 22 tot en met 30 november 2014 fiets je over prachtige, uitdagende paden langs meren en vulkanen. De hitte en de hoge luchtvochtigheid maken het een pittige uitdaging. Je logeert onder andere in het familiehuis in Nicaragua. Je ervaart op deze manier dat WereldOuders daadwerkelijk een verschil maakt in de levens van de kinderen in het familiehuis. De tocht is voor beginnende en gevorderde mountainbikers. WereldOuders ondersteunt iedere deelnemer in haar voorbereiding naar de tocht; een speciaal trainingsprogramma wordt samengesteld en WereldOuders organiseert verschillende fietsclinics in aanloop van de tocht.

De kosten om deel te nemen aan de tocht zijn €1750 met een inschrijf fee van €50. De kosten zijn inclusief retourvlucht, fietsvervoer en verblijf. Iedere deelnemer zamelt voorafgaand aan de reis €3,500 op aan sponsorgeld. Je steunt op deze manier het familiehuis en de projecten van WereldOuders in Nicaragua. Ook bij het werven van sponsoren krijgen deelnemers advies en ondersteuning.

WereldOuders organiseert geregeld informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerden. Het werk en de projecten van WereldOuders, de reis, de voorbereidingen en het werven van sponsorgeld wordt uitgebreid uitgelegd tijdens deze avonden. Voor deze editie van de Nicaragua Volcano Challenge geldt een maximum van 50 deelnemers. Ga jij deze sportieve uitdaging aan en wil je tegelijkertijd een goed doel steunen? Schrijf je dan nu in bij Leonie de Lorijn via leonie@wereldouders.nl!

WereldOuders
WereldOuders geeft structurele steun aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika. Ze worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging, ook scholing en een vakopleiding krijgen. Jongeren blijven aan WereldOuders verbonden totdat het zelfstandige volwassenen zijn. Alleen op deze manier hebben ze echt een kans op een goede toekomst waarmee ze zichzelf en hun samenleving versterken.

http://www.volcanochallenge.com/