De mountainbikeroute van de Lage Vuursche wordt druk bezocht. De route van bijna 11 km door de bossen achter het paleis Soestdijk is erg in trek bij mountainbikers uit de regio, maar ook ver daarbuiten. Doordat de mountainbike route zo intensief wordt gebruikt is onderhoud noodzakelijk.

Staatsbosbeheer en MBC-Midden uit Soest werken al een jaren samen om de route te kunnen onderhouden. Kort gezegd: Staatsbosbeheer levert gereedschap en materialen en MBC-Midden de mensen. Twee keer per jaar vindt er een Boswerkdag plaats. Tijdens het laatste weekend van maart vindt het zogenaamde “grote onderhoud” plaats.

Er zal zand uitgereden worden, afwaterputten uitgegraven worden en zwerfvuil langs de route wordt opgeruimd. Een flinke klus, waarbij we nog wel wat hulp kunnen gebruiken! Alle mountainbikers die weleens gebruik maken van de route zijn welkom om te komen helpen. Het maakt niet uit of je lid bent van MBC-Midden, iedereen kan helpen. Meld je aan via: www.mbc-route.nl/boswerkdag. Door alle werkzaamheden zal de route op zaterdag 29 maart gesloten zijn.