Autovrij door de Italiaanse Dolomieten

In de Italiaanse vakantieregio Val Gardena zijn er in het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 juni twee grote fietsevenementen. Op zaterdag nemen mountainbike-helden deel aan de ‘Südtirol Sellaronda Hero’; een van de zwaarste MTB-marathons van Europa. Wie het rustiger aan wil doen, neemt zondag deel aan de ‘Sellaronda Bike Day’, waarbij recreatieve fietsers exclusief recht op het asfalt hebben.

Daarnaast is er op zaterdag 12 juli de tweede editie van de internationale knock-out race ‘XC Eliminator’. Dit mountainbike wedstrijd format behoort pas sinds 2012 tot de Worldcup wedstrijden.

Heldenrit
Zaterdag 21 juni is het landschap van de vakantieregio Val Gardena het decor voor de spectaculaire ‘Sella Ronda Hero’; de zwaarste races dwars door de Dolomieten. Echte helden trotseren de lange trail van 84 km met 4200 cumulatieve hoogtemeters. Onderschat ook de korte trail niet; de route van 62 km en 3300 cumulatieve hoogtemeters is ook echt alleen geschikt voor de getrainde mountainbiker. Tijdens deze langeafstandsrace staat alles in het teken van de singletrails, uithoudingsvermogen en stuurvaardigheid. Aan de vijfde editie van dit evenement neemt een recordaantal van 4.014 internationale mountainbikers, uit 40 verschillende landen en 4 continenten deel.

Ruimbaan voor alle recreatieve fietsers
Zondag 22 juni is het de beurt aan fietsers voor wie de wegen rondom het Sella massief worden vrijgehouden van verkeer. Ambitieuze mountainbikers, snelle racefietsers, e-bikers of sportieve toerfietsers: de Sellaronda Bike Day is een evenement waaraan iedereen, zonder inschrijving, kan meedoen. Van 8:30 uur tot 15:30 uur blijven alle passen gesloten voor bussen, auto’s en motoren. De organisatie verwacht dit jaar meer dan 20.000 deelnemers.

Racen op de mountainbike
De XC Eliminator (XCE) is een relatief nieuwe mountainbike wedstrijd. Door middel van een knock-out race, waarbij de deelnemer tijdens verschillende heats een sprint moeten afleggen op een trail met obstakels. Wie niet bij de eerste twee eindigt, wordt geëlimineerd. De track heeft beklimmingen, afdalingen en technische stukken. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 21 juli en het parcours loopt dwars door het centrum van Ortisei.

Meer info: www.valgardena.it

LEES DIT HIERNA

Outdoor-transport met de Fiido T2 Cargo Ebike

Fiido, die alweer 8 jaar bestaat en voornamelijk Ebikes maakt, is een bedrijf dat graag innoveert.…

LEES VERDER

Een kleurengala met Wolf Tooth Waveform, Echo & Spacers

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER