Alma zag de binnenkant versperd door Jan Weevers en probeerde alsnog buitenom te gaan. Op dat moment gleed zijn fiets weg. Alma sleurde in zijn val de achter hem rijdende Henry Rademaker mee. Weevers was vervolgens in de sprint geen partij voor Bos, die met een verontschuldigend gebaar als eerste over de finish ging.

De eindsprint was het enige spectaculaire dat de kopgroep het vrij talrijke publiek langs het nieuwe en fraaie parcours in Doetinchem bood. Verder werkte het voorste kwartet, dat na wat schermutselingen in de beginfase was ontstaan, voorbeeldig samen om alle achtervolgingspogingen in de kiem te smoren.

Maar de enige dreiging kwam door de valpartij. Alma kon de derde plaats nog veilig stellen, maar Rademaker bleef gewond achter. In zijn ijver om hulp te bieden, sprong iemand van het Rode Kruis over de dranghekken, keek daarbij niet goed uit en veroorzaakte nog een valpartij in een achteropkomende groep. De verwondingen van de renners vielen mee, maar de hulpverlener was er erger aan toe. Hij werd overgebracht naar het Slingeland ziekenhuis, waar hij voor nader onderzoek werd opgenomen.

Winnaar Bos, lid van de Tegeltokoploeg, was na afloop bijzonder blij met zijn overwinning. "Het heeft ons dit seizoen, mede door de MKZ-crisis, als ploeg niet echt meegezeten. Maar we komen beslist terug. Laat deze overwinning daar maar het begin van zijn."

Minder vrolijk was verliezer Alma: "Jammer, ik voelde me juist zo goed. Doetinchem had mijn achtste overwinning van het seizoen moeten worden.’" Voor Jan Weevers waren er dit weekend dan toch nog bloemen. Ik wilde persé op het podium komen, want ik ben vandaag jarig, dus daar horen bloemen bij", aldus de Hengeloër.

Een dag eerder startte Weevers in het Belgische Houffalize voor een ATB-wereldbekerwedstrijd. Al in de eerste ronde brak zijn ketting en was hij uitgeschakeld. Weevers: "Dus kon ik vandaag (zondag, red.) niet starten voor de tweede dag. Ik ben direct in de auto gestapt om hier in te schrijven."

Weevers was vol lof over het nieuwe parcours: "Het is een zwaar rondje. De spectaculaire bocht van 360 graden bij de Rabobank, vinden veel renners niet zo leuk, maar voor mij als ATB-er is dat ideaal. Ik wilde er een zware training van maken en ben daarom ook direct mee gegaan, toen de wedstrijd geopend werd."

De organisatie kon na afloop tevreden terug kijken op de wedergeboorte van de ronde van Doetinchem. Er stonden bijna honderd amateurs aan het vertrek, terwijl ook de wedstrijden voor de nieuwelingen en de sportklasse/veteranen een goede bezetting hadden.