Uitdagende hoogtemeters tijdens Montferlandtocht: 6 oktober 2013

Op 6 oktober vindt de 9e Wielerhuis de Pedaleur Montferlandtocht plaats. Een volgens de organisatie unieke toertocht met tussen de 400 en 800 hoogtemeters.

De organisatie, die in handen is van TC de Liemers en ATB club de Pedaleur, is er wederom in geslaagd om in overleg met Natuurmonumenten een drietal routes uit te zetten over paden waar men normaal niet komen mag met de fiets. Hierdoor zijn er drie uniek routes gecreëerd voor ieder niveau en uitdagende hoogtemeters. Op de routes zijn verzorgingsposten ingericht voor de innerlijke mens en tevens is er ondersteuning aanwezig bij technische problemen aan de fiets. Dit alles uiteraard alleen mogelijk door inzet van de vele enthousiaste vrijwilligers en ondersteuning van hoofdsponsor Wielerhuis de Pedaleur uit Doetinchem. Aan alle leeftijden is gedacht, want ook dit jaar zal Kanjers voor Kanjers op locatie een Jeugd Mountainbike Clinic verzorgen voor de jeugd vanaf zes jaar. Kanjers voor Kanjers beschikt over een aantal leenmountainbikes en -helmen, zodat iedereen kan meedoen aan de clinic. Aanmelden clinic via jeugdclinics@skvk.nl.

De deelnemers aan de toertocht kunnen tussen 9 en 10 uur starten vanaf Palestra Stroombroek, Landweerswal 2 Braamt. Hier is ook een douchegelegenheid aanwezig. Men kan meedoen aan een tocht van 30km, 40 km of 55 km. De kosten voor deelname zijn 5 euro.

LEES DIT HIERNA

Magura presenteert de MT7 HC3 Special Edition voor een speciale prijs

De MT7 staat bekend om zijn maximale remkracht en stabiliteit op raceniveau. Al is het al jaren de…

LEES VERDER

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

De nieuwe Fiido AIR Carbon, een Ebike van slecht 13,75 kg

De vraag van deze gebruiker diende als katalysator voor de ontwikkeling van Fiido Air. Deze…

LEES VERDER