Robbert de Nijs snelste in Den Helder

Robbert de Nijs toonde vandaag weer aan dat hij momenteel in topvorm verkeert. De kersverse Nederlands kampioen wint Hoek van Holland-Den Helder! De langste strandrace van Nederland.

De mountainbiker van team Feenstra Felt p/b Kenda reed de hele wedstrijd voorin mee. Al vroeg in de koers reed hij in een kopgroep van drie samen met Vreugdenhil en Rood. Ze trokken echter niet door en voor het lange asfaltstuk bij IJmuiden – favoriet Ramses Bekkenk (Koga) had toen al lek gereden – was er weer een grote groep bij elkaar.

De twee overgebleven renners van Koga maakten in de tweede helft van de wedstrijd de koers hard. De Nijs was eigenlijk de enige renner die het duo kon bijhouden. Met snelheden tot 55 kilometer per uur werd stevig door gereden naar Julianadorp, waar de renners het strand zouden verlaten.

Vreugdenhil kreeg te kampen met een lekke band, waardoor de ploegentactiek van Koga niet langer kon worden uitgespeeld. “Na de Honds Bosse Zeewering heeft Bram nog een paar keer geprobeerd weg te rijden, maar dat lukte hem niet. Ik wist dat ik hem in de sprint de baas zou zijn, dus heb zelf niets meer ondernomen.” Zei de Nijs.

Stefan Vreugdenhill; Ik had vrij vroeg in de wedstrijd een afloper maar wist na bijpompen weer vooraan aan te sluiten en ben vervolgens ook vol doorgegaan. Ik kreeg Robert mee en later wist ook Bram bij ons aan te sluiten. Voor ons een ideale situatie met twee man in de kopgroep maar mijn achterband liep weer langzaam leeg. Ik moest dus weer van de fiets en bijpompen maar daardoor was voor mij de derde plaats het hoogst haalbare was.”, aldus Vreugdenhil.

De Nijs won met vier seconden voorsprong op Rood reed hij net binnen de 3,5 uur met een gemiddeld de van meer dan 37 km/uu.

 

Labels

LEES DIT HIERNA

Canyon lanceert de nieuwe Neuron:ONFly

Canyon's eerste speciale lichtgewicht e-MTB maximaliseert je tijd op de fiets door optimaal gebruik…

LEES VERDER

Op pad met de Pirelli Cinturato Gravel H

Bij het uitpakken valt dan ook op waarom het een H band is. Lage blokken en een snel profiel met…

LEES VERDER

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER