Nieuws

Product-test Ergon BA3 Evo Enduro Rugzak

Door: Patrick Maas
25 maart 2015

Het Enduro-seizoen is sinds kort weer begonnen en speciaal voor de
Enduro / All-mountain bikers brengt Ergon een vernieuwde rugzak uit.

Meer »

Product-test Selle Italia SLR X-Cross Flow

Door: Patrick Maas
20 maart 2015

Voor 2015 introduceerde Selle Italia een aantal nieuwe zadels.
Namelijk de: Nepal, Butcher, X1 X-Cross én SLR X-Cross Flow.
Voor deze review ging ik op pad met de nieuwe SLR X-Cross Flow.

Meer »

Product-test Endura MT500 Waterproof Pants

Door: Patrick Maas
23 februari 2015

Gezien de tijd van het jaar met koude winter- en regentochten is het een perfecte
periode om met de wind- en waterdichte overbroek van Endura onderweg te zijn,
namelijk de MT500 Waterproof Pants.

Meer »

Nieuwe Teamfiets Cube Action Team

Door: Patrick Maas
19 februari 2015

Cube mechanieker Jan Wittmaack verteld in het kort over de nieuwe team fiets.
Namelijk de Cube Stereo 160 SHPC

Meer »

MET Parachute HES

Door: Patrick Maas
17 februari 2015

Helmenmerk MET introduceert haar een nieuwe full face helm, de MET Parachute HES. Deze
helm combineert alle voordelen van een klassieke open helm met de veiligheid van een full face helm.
De Parachute HES is speciaal geschikt voor de Enduro rijders die op zoek naar zijn meer bescherming.

Meer »

Lakebike24 op 6 & 7 juni

Door: Patrick Maas
13 februari 2015

Op zaterdag 6 juni 2015 is het zover: Het NK 24 uurs Lakebike24 te Best!
Er zullen solorijders en teams van start gaan om in 24 uur zoveel mogelijk
kilometers te gaan maken op het parcours te Aquabest in Best.

Meer »

Ergon grips voor Enduro rijders

Door: Patrick Maas
12 februari 2015

Voor de MTB Enduro/Downhill discipline heeft Ergon in 2014
nieuwe ergonomische grips op de markt gebracht in de serie Technical.

Meer »

Product-test Bikester / Axant Bike Beanie en Winterhandschoen

Door: Herperduin
07 februari 2015

Gezien de temperaturen buiten, hopelijk een zinvolle aanvulling op mijn collectie kleding. Ik ontving van Bikester een Axant (huismerk van Bikester) Bike Beanie en een paar Axant winterhandschoenen. Afgelopen drie weken mee rondgereden en nu dus mijn ervaringen maar eens delen met jullie.

Meer »

Camelbak K.U.D.U

Door: Patrick Maas
05 februari 2015

Voor het nieuwe fietsseizoen introduceert CamelBak de K.U.D.U. Dit is de ultieme tas voor de
gevorderde mountainbiker, downhiller en enduro rijder

Meer »

Product-test Easy Washer Mobiele Hogedrukreiniger EX-1036 PLUS

Vorig jaar testte ik de Easy Washer EX-1028 die al een jaar volledig naar tevredenheid wordt ingezet om mijn kostbare bezit te “kuisen”. Dit jaar is de familie van Easy Washer uitgebreid en had ik de mogelijkheid tot het testen van de Mobiele Hogedrukreiniger Easy washer EX-1036 plus. Grotere tankinhoud, Lithium-Ion accu die tevens te gebruiken is led-lamp, makkelijk verrijdbaar door “trolley-uitvoering” en zelfs de mogelijkheid tot het gebruik van een externe waterbron omdat de pomp los te koppelen is van de tank. Mocht u benieuwd zijn naar mijn bevindingen dan verzoek ik u om verder te lezen.

Meer »

Product-test MET Kaos UL

Door: Patrick Maas
20 januari 2015

De MET Kaos draait al enkele jaren mee en valt in de klasse lichte All Mountain helm.
Ik ging er mee de paden op om te zien of het een klassieker gaat worden.
Uiteraard met het nieuwste model.
 

Meer »

Product-test Endura MT500 Overschoen

Door: Patrick Maas
14 januari 2015

De tijd van regen- en winterkoude is al een dikke maand bezig, en zoals het
er nu uitziet zal het de komende tijd ook nog wel nat blijven. Reden voor ons
om de MT500 overschoenen van Endura eens aan een test te onderwerpen.
 

Meer »

Gelukkig nieuwjaar 2015

Door: Patrick Maas
31 december 2014

Aan iedereen een gelukkig nieuwjaar en
Veel forum- & bikeplezier in 2015.

Meer »

Product-test Endura Strike Gloves

Door: Patrick Maas
24 december 2014

Het begint te regenen en het is koud, er staat een straffe wind en goede kleding
is een must. Om de handen warm te houden bike ik een aantal tochten met de
Strike Gloves van Endura.

Meer »

Product-test Ergon GS1 Race Grips

Door: Patrick Maas
19 december 2014

Handvatten zijn vaak een ondergeschoven onderdeel van mountainbikes, maar goede
handvatten zijn net zo belangrijk als een goed zadel. Je hangt tijdens het biken zelfs
langere tijd op je handvatten dan dat je op het zadel zit.

Meer »

RaceFace Carbon Crank Boots

Door: Patrick Maas
18 december 2014

Trails rijden kan zwaar zijn voor je equipment, vooral als stenen en wortels onder
de cranks door knallen. Om de uiteinden van carbon cranks te beschermen heeft Race Face
Crank Boots ontwikkeld. Een plastic overzetkapje die de stenen voor je crankstel opvangt.

 

Meer »

Product-test Cube All Mountain Shoes

Door: Patrick Maas
09 december 2014

Felle kleurtjes zijn weer helemaal in. En dat laten meerdere merken graag zien.
Zo ook Cube. Dit jaar brachten zij de nieuwe All Mountain schoen op de markt.
De schoenen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar maar ik ging op pad met
de limoengroene versie.

Meer »

Review Rogelli Umbria Winterkleding

Door: Herperduin
07 december 2014

Conclusie

Deze op het eerste gezicht goed uitziende set voldoet in alle aspecten aan mijn hoge verwachtingen. De set ziet er goed uit, oogt technisch zeer verzorgd, is heerlijk warm maar weer niet te warm en sluit qua pasvorm goed aan bij mij en bij mijn ideeën van een XL. Omdat de zeem na een korte wen-periode ook goed voor mij lijkt te zijn kan ik niets anders dan een positief verhaal opschrijven.

Meer »

Product-test Selle San Marco Aspide

Door: Patrick Maas
04 december 2014

Voor Selle San Marco ging ik op pad met het nieuwe
Aspide Racing Protec Open zadel. Een nieuwe klassieker
misschien?

 

Meer »

MTBClinic Surprise Tip

Door: Patrick Maas
02 december 2014

6 april organiseert MTBCLINIC.NL hun test- en demodag.
Een informatief, super chill evenement dat je niet missen mag.
Verras een vriend of collega met deze happening.

Meer »

Review RCZ Race ZTR Crest 29" wielen

Door: Herperduin
02 december 2014

Op het moment dat ik de conclusie wil schrijven dendert uit de luidsprekers de toepasselijke zin “This is what you'll get” uit het nummer Karma Police van Radiohead. De volledige zin luidt echter “This is what you'll get when you mess with us” en dat maakt het net weer iets minder toepasselijk want er gebeurt helemaal niets met de wielen als je ze gewoon goed en netjes gebruikt zo luidt mijn eerste ervaring. Voor een lichtgewicht wielset waar iemand die ver boven het geadviseerde berijdersgewicht zit, gebruik van maakt op een stalen en volledige ongeveerde fiets vind ik dit gewoonweg positief. Ik heb gezien de ervaringen met de voorgaande RCZ wielset geen twijfels over de ervaringen op langere termijn maar zal u daarvan natuurlijk wel op de hoogte houden. Vooralsnog ontvangt deze set op een schaal van 5 een 4,5. Dit is niet in de laatste plaats ingegeven door het feit dat ik €299,- voor een handgespaakte set waarbij de doppen voor een 15mm en QR voorwiel meegeleverd, niet veel vind.

Meer »

Sealskinz Lightweight Overshoe

Door: Herperduin
26 november 2014

Aangezien de weergoden nu toch definitief gekozen lijken te hebben dat ze de thermostaat voorlopig terug gaan draaien waardoor ik deze week weer mocht “krabben” om door mijn autoruit te kunnen kijken, wordt het tijd voor een lichte overschoen. Volgens Sealskinz voldoet de Lightweigt Overshoe exact aan mijn eisen; warm maar niet te warm en goede bescherming tegen modder etc. Sealskinz noemt het zelf een 3 op een schaal van 5 in de “Thermal Rating / Climate Guide” dus dat zal goed moeten komen.

Meer »

Review Ultimate Indoor Cycling

Door: Patrick Maas
25 november 2014

Met de korter en natter wordende dagen is het "binnen" fietsen ook weer begonnen.
Speciaal hiervoor tesste ik de trainingssoftware van www.uicycling.nl
"een effectieve korte dynamische training te maken die ervoor zorgt dat je wordt meegenomen in de fietsebeleving"

Meer »

GripGrab hefstspecial

Door: Patrick Maas
18 november 2014

De dagen worden korter, kouder en natter. Je komt in het donker terug van het werk en wil nog even snel een rondje gaan fietsen. Tijd om de herfstkleding weer uit de kast te trekken. Voor GripGrab ging ik op pad met de nieuwe herfstcollectie.

Meer »

Review Singfire SF-826 Fietslamp

Door: Patrick Maas
10 november 2014

Met de steeds korter wordende dagen en het vroeg invallen van de avond.
Daar beginnen de nachtritten weer de overhand te krijgen.
Voor Gearbest testte ik de Singfire SF-826 fietslamp.
Een kanon met meer dan 5000 Lumen aan licht.

Meer »

Pagina's