MTB Het Twentse Ros wordt zelfstandig

Na drie jaar een afdeling van de FietsCrossVereniging te zijn geweest, hebben de mountainbikers van Het Twentse Ros na drie jaar besloten om zelfstandig verder te gaan. Deze stap is in goed overleg met de fietscrossclub genomen en een logisch gevolg van de groei die afgelopen seizoen is doorgemaakt.

Bij de oprichting werd er nog uitgegaan van een maximum aantal leden van honderd, maar de animo voor deze sport is zo groot dat er nu al bijna 200 leden op de lijst staan. Leon Bürink, voorzitter van de vereniging, vertelt met trots over zijn club naast het nieuwe clubbord. Hij was destijds één van de initiatiefnemers om een zelfstandige mountainbikevereniging op te richten.

Vooral de jeugd (nu al 25% van het totaal) maakt het laatste jaar een forse groei door. Dit komt enerzijds door het enthousiasme welke voortvloeit uit de jaarlijkse Boescoolfitprogramma en anderzijds door de laagdrempelige, no-nonsense instap om lid te worden. Bovendien is het voor de jeugd aantrekkelijk om met hun mountainbike onder begeleiding met de club te crossen over de Twentse paden. Ook buiten de trainingen om worden veel kilometers gemaakt met vader en/of moeder. De wedstrijdafdeling, de recreatieve rijders en de dames voelen zich helemaal thuis bij hun vereniging.

De Twentse Rossers en Rossinnen willen hun zelfstandigheid vieren in de vorm van een oprichtingsvergadering tevens Nieuwjaarsbijeenkomst, waarbij onder het genot van een drankje en een hapje deze zelfstandigheid samen met de leden een feit gaat worden.

Afgelopen jaar werd bij wijze van proef een “Night Ride” gehouden. Voorzitter Leon Búrink wil dit voortaan elk jaar gaan doen. Hij wil deze spectaculaire rit voorafgaand aan de vergadering gaan houden. Vertrek is om 19.30 uur vanaf clubhuis V.V. Oldenzaal en er wordt gereden met voorrijders tot 20.30 uur. Goede verlichting en helm zijn hierbij verplicht. Ook de jeugd kan meerijden met deze “Night Ride”, maar dan wel met begeleiding.

De zaal is op dinsdag 7 januari 2014 open om 20.00uur en de vergadering begint om 20.45 uur en aansluitend de receptie.

LEES DIT HIERNA

Ebiken met de Fiido C21 Egravel Bike

Over dat licht kunnen we meteen een goed oordeel vellen. Nu is de C21 natuurlijk te groot voor onze…

LEES VERDER

Een kleurengala met Wolf Tooth Waveform, Echo & Spacers

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER