Bij de vrouwen raakte Corine Dorland al snel verzeild tussen de veteranen, die enkele minuten voor de vrouwen van start waren gegaan. De Eerbeekse soleerde vervolgens naar de zege. Tessa Sollaart en Annemiek van Loon, beiden lid van het Apeldoornse K2 Stappenbeltteam, kwamen als nummers twee en drie over de streep.
Professional Dorland, uit de B-One ploeg, duldde niemand uit het vrouwenpeloton in de buurt. ,,Het was voor mij zaak om nieuwe doelen te zoeken. Daarom probeerde ik zo veel mogelijk veteranen te achterhalen'', aldus Dorland. ,,En ik moet zeggen dat die mannen zich keurig gedragen. Ze maken doorgaans ruim baan voor me.'' Dorland bereidde zich in Lemelerveld voor op de eerste Wereldbekerwedstrijd op 8 april. Tot die tijd start ze nog in een wegcriterium en in een mountainbikewedstrijd in BelgiÙ.
Bart Brentjens zette bij de experts de wedstrijd naar zijn hand. K2 Stappenbeltteamrijder Mathijs Wagenaar kwam in die klasse als achttiende over de streep. Ploeggenoot Martijn Achtereekte moest genoegen nemen met een 32e plaats.