16e Beukers Bike Weekend: 16 & 17 november 2013

IM: Alweer voor het 16e jaar wordt er op zaterdag 16 en zondag 17 november door Beukers Bike Centre uit Petten een RACE en MOUNTAINBIKE SHOW georganiseerd. Zowel zaterdag als zondag zullen door meewerkende fabrikanten en importeurs de nieuwste snufjes op fietsgebied getoond worden. De show is uniek te noemen voor de regio omdat er diverse topmerken aanwezig zijn met eigen stands.

Fietsmerken zoals Cannondale, Storm, Bianchi, Open, Giant, Colnago, Scott, Trek, Van Nicholas (titanium fietsen) en Cervelo zijn er met veel 2014 modellen, maar ook vele bekende merken zoals Mavic en Zipp (wielen), Shimano, Campagnolo en Sram (de nieuwste onderdelen), Rock Shox voorvorken, Bryton en Mio (fietsnavigatie),  Lezyne (pompen en verlichting) en Tacx (trainers) zijn aanwezig.

Elektronica is niet meer weg te denken op de fiets…
Elektronische schakelgroepen van Shimano en Campagnolo zijn inmiddels volop verkrijgbaar en op de show is de tiptoetsbediening in de praktijk te testen. Ook fietsnavigatie (aangestuurd via satellieten) zie je meer en meer op het fietsstuur gemonteerd en de merken Bryton en Mio zijn aanwezig om de ongekende mogelijkheden te laten zien. En wil je ook je fietsavonturen delen met vrienden? Ook dat kan tegenwoordig met de kleine aktiecamera’s van Rollei die alle belevenissen onderweg vastleggen.

Niet alleen framemaat, maar ook wielmaat kiezen
De theoretische voordelen van een er (grotere wielen dan tot nu toe gebruikelijk) spraken elke mountainbiker aan. Meer comfort en grip, maar ook een lagere rolweerstand. Inmiddels zijn deze fietsen dan ook definitief doorgebroken en zeer populair onder de mountainbikers. Maar nu kun je ook kiezen voor 27 ½” wielen en zijn ook de Fatbikes nog in Laat je informeren tijdens het Beukers Bike Weekend!

Mountainbike wedstrijd
Zondag wordt, in samenwerking met Beachbiking Nederland, voor de 11e keer een wedstrijd uit het RaboTop klassement verreden. Een serie mountainbike wedstrijden in Noord Holland waar inmiddels honderden regionale fietsers aan mee doen. Na succesvolle eerdere edities, is er weer toestemming gegeven om een gevarieerd parkoers uit te zetten in het duin tussen de Westerduinweg en de Zijperweg. Vanaf 9.45uur wordt er gestart met de jeugd, waarna er verschillende categorieën aan bod komen. Spektakel verzekerd!

Neem je (fiets) schoenen mee, en laat kosteloos checken of je schoenplaatjes goed zijn afgesteld !
Optimaal fietsplezier begint met een goede fietspositie, maar minstens zo belangrijk is een juiste afstelling en verbinding tussen schoen en pedaal. Tijdens het Beukers Bike Weekend kun je dit zonder kosten laten checken. Ook wordt er gekeken naar de natuurlijke stand van je voet om de overbrenging zo optimaal mogelijk te maken. En ben je benieuwd naar je lichaams samenstelling (oa vetpercentage en spiermassa), of heb je vragen op voedingsgebied? Diëtiste Louise Groot is aanwezig om je te adviseren.

Dit Beukers Bike Weekend zal plaatsvinden op:
ZATERDAG 16 & ZONDAG 17 NOVEMBER
Beide dagen geopend van 10.00-17.00 TOEGANG GRATIS
De locatie is recreatiepark “de Watersnip”, net buiten Petten, bij de rotonde
Kijk ook op www.beukersbikeweekend.nl voor de laatste info.

LEES DIT HIERNA

Een kleurengala met Wolf Tooth Waveform, Echo & Spacers

Voor een van onze bikes gaan we dan ook op pad met de Wolf Tooth Waveform pedalen, Echo handvatten…

LEES VERDER

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER

Leenders Fietsen in Hengelo opent met totaal vernieuwd concept

Meer dan een winkel, een ervaring Het bekende Experience Center aan de Pasmaatweg heeft een…

LEES VERDER