Antwoord op onderwerp
Auteur Bericht
Offline
BerichtGeplaatst: za 23 december 2017, 15:11 
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Geregistreerd op: vr 9 mei 2008, 16:26
Berichten: 311
Mijn mountainbike: Heeft twee wielen
Ola,

Ik heb net een Epic Ht aangeschaft waar ik graag een andere crank op wil zetten.
Nu is het een ‘boost’ frame en vraag ik me af of een traditionele crank erop past. Eventueel met wat spacers ofzo. Kan een Eagle crank met Quarq powermeter van iemand overnemen waar ik wel oren naar heb. Maar dan moet het wel passen natuurlijk :-q

Iemand ervaring hiermee?


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: za 23 december 2017, 19:11 
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Geregistreerd op: do 2 mei 2013, 12:55
Berichten: 6529
Het verschil is dat het kettingblad 3 mm verder naar buiten staat op een Boost crank. Dus nu 3 mm naar binnen. Omdat de ketting in de bedoelde situatie volgens de fabrikant al een tikje meer uit het midden ligt richting de buitenkant, is de kettinglijn in jouw geval nu iets gunstiger voor het gebruik van de grotere kansjes achter.

Dus tenzij je nu meestal op de 10-12-14 rijdt, is het effect nauwelijks merkbaar of zelfs positief!

_________________
(mountain-)bike extremist


"Mountainbikers don't get old. They just go downhill"


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: za 23 december 2017, 20:34 
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Geregistreerd op: vr 9 mei 2008, 16:26
Berichten: 311
Mijn mountainbike: Heeft twee wielen
Hmm verwarrend. Ik heb Rings en Stappenbelt gebeld en die gaven beiden aan dat het niet kon.
Maar ik heb ook al geluiden gehoord dat het met wat ringen wel moet lukkken. Zou jammer zijn als ik het er op gok en het loopt niet mooi. Lastig...


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: za 23 december 2017, 20:52 
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Geregistreerd op: do 2 mei 2013, 12:55
Berichten: 6529
Mmm, het zou kunnen dat het blad te dicht bij de liggende achtervork komt en om die reden niet past. Dat ligt dan ook aan de grootte van het blad. Hier durf ik niets over te zeggen... .

_________________
(mountain-)bike extremist


"Mountainbikers don't get old. They just go downhill"


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: za 23 december 2017, 20:58 
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Geregistreerd op: di 29 september 2009, 20:02
Berichten: 5449
Mijn mountainbike: is onderweg
Is echt alleen het blad anders, en niet de as? Anders kan je er natuurlijk gewoon een boost blad op zetten


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: zo 24 december 2017, 01:30 
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Geregistreerd op: vr 9 mei 2008, 16:26
Berichten: 311
Mijn mountainbike: Heeft twee wielen
Ik begin nu te begrijpen dat de nieuwe cranks zonder losse spider identiek zijn en het verschil puur in het blad.
De Quarq powermeter maakt echter gebruik van een spider waar het blad op zit. Deze heeft volgens mij dus niet de mogelijkheid een blad met offset te monteren. Of heb ik het mis?


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: zo 24 december 2017, 09:18 
All rounder
All rounder
Geregistreerd op: za 13 juni 2015, 20:42
Berichten: 52
Mijn mountainbike: S-Works Epic HT WC
Klopt. De offset zit in de spider.


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: zo 24 december 2017, 09:50 
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Geregistreerd op: vr 9 mei 2008, 16:26
Berichten: 311
Mijn mountainbike: Heeft twee wielen
Dan kan ik die Quarq uit mijn hoofd zetten :-{


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: zo 24 december 2017, 10:07 
Extreme Biker
Extreme Biker
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: ma 16 augustus 2010, 11:56
Berichten: 794
Mijn mountainbike: is geel
Je kunt de spider toch gewoon verwijderen en met een Boost Direct Mount chainring monteren:
https://www.bike-components.de/en/SRAM/ ... st-p58414/

Edit:
Eagle cranks hebben niet eens meer een spider zie ik :D

_________________
Ride a bike!


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: zo 24 december 2017, 10:58 
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Geregistreerd op: di 29 september 2009, 20:02
Berichten: 5449
Mijn mountainbike: is onderweg
Het power meter gedeelte zit daar volgens mij in. Denk dat het idd niet gaat.


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: zo 24 december 2017, 11:07 
Extreme Biker
Extreme Biker
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: ma 16 augustus 2010, 11:56
Berichten: 794
Mijn mountainbike: is geel
Oja :oops: :lol:

_________________
Ride a bike!


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: zo 24 december 2017, 17:14 
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Geregistreerd op: zo 17 januari 2016, 21:16
Berichten: 30
Mijn mountainbike: specialized stumpjumper ht
Ik heb ook een Epic ht.
Ik vond de raceface crank niet zo mooi.
Ik had nog een Sram X1 crank liggen met spider.
Die er op gemonteerd met een 32 blad.
Ik had op de achterbrug ongeveer 2 mm ruimte.
Maar wel een keer bij slecht weer chainsuck gehad, dus toch maar een andere crank gekocht.


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp


Wie is er online

Bikers op dit forum: Geen geregistreerde bikers en 6 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar: