Antwoord op onderwerp Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Volgende
Auteur Bericht
Offline
BerichtGeplaatst: ma 24 februari 2014, 11:05 
Genius
Genius
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: do 19 december 2002, 10:56
Berichten: 13111
Mijn mountainbike: Is stoffig
javawa schreef:
2 opties:
1. neem een niet-routeerbare kaart zoals de Reit- und Wanderkarte: http://www.wanderreitkarte.de/
2. installeer een andere kaart dan die je al hebt (1 kaart 2x op het toestel gaat niet goed), en installeer Garmin MapSource: http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=209
Met MapSource heb je namelijk de mogelijkheid om de routeringsgegevens niet mee over te zetten (met MapInstall wat bij BaseCamp zit kan dat niet). In MapSource zet je dan dit vinkje uit:
Afbeelding

P.S. let erop dat MapSource de kaarten altijd in een bestand genaamd gmapsupp.img plaatst. Is er al een gelijknamig bestand aanwezig op het toestel, dan wordt die overschreven.

Maar die gmapsupp.img kan je bij de nieuwere Garmins gewoon een menselijke naam geven, bijvoorbeeld The_Hague.img

_________________
Some days it's easy, some days it's a fight.


Omhoog
 Profiel   WWW
 
Offline
BerichtGeplaatst: di 15 april 2014, 21:23 
All rounder
All rounder
Geregistreerd op: di 9 juli 2013, 14:40
Berichten: 121
Mijn mountainbike: Canyon Nerve AL, Ghost SE 6000
Ik heb een vraag over kaarten van open mtb map naar basecamp importeren.

Ik heb een tijdje basecamp niet meer gebruikt, maar vorig jaar importeerde ik een (illegale openmtbmap) kaart via beeld --> kaartproduct

Wanneer ik nu basecamp open, opent een nieuwere versie. Nu is die optie verdwenen???
Is basecamp nu zo ge-update dat er geen openmtbmap kaarten meer kunnen worden geïmporteerd? of doe ik iets verkeerd?

De kaarten staan sowiezo nog op mn gps, maar eerder had ik een hele verzameling ook in basecamp staan, en kon ik wisselen via de werkbalk vlak onder de menuknoppen. (die zijn bij het formateren van mn laptop niet geback-uped.)

Info is welkom


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: di 15 april 2014, 21:31 
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: ma 2 juli 2012, 22:10
Berichten: 180
Wat is een illegale openmtbmap? Die kaarten zijn toch gratis...
Een kaart importeren (al dan niet via de weg die je noemt) heeft nooit gekund. Wat je nodig hebt is een PC-versie van de kaart; die is voorzien van een installatieprogramma waarmee je de kaart op je computer installeert.


Omhoog
 Profiel   WWW
 
Offline
BerichtGeplaatst: do 17 april 2014, 20:15 
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: ma 3 februari 2014, 17:36
Berichten: 47
Je vraag is wat onduidelijk maar ik vermoed dat je gewoon je kaartselectie pulldown hebt uitgeschakeld. Klik even met de rechtermuisknop in een grijs deel van de knoppenbalk bovendien en zet het vinkje bij kaartselectie weer aan. Of kies bovendien voor 'kaarten' - daar moet hij bijstaan.

_________________
Instructievideo's over de Garmin GPS? Zie http://www.mrgps.nl/fietsen-en-wandelen/bonus-videos/


Omhoog
 Profiel   WWW
 
Offline
BerichtGeplaatst: wo 7 mei 2014, 10:32 
Mountainbiker
Mountainbiker
Geregistreerd op: wo 7 mei 2014, 10:26
Berichten: 1
Ik probeer al een tijdje kaarten en tracks op mijn garmin etrex te zetten via Basecamp, maar kan a) geen hele gedetailleerde kaarten vinden (ik zoek naar routes op het eiland Bornholm, dus heb Denemarken geinstalleerd, maar zie eigenlijk geen echte mountainbikepaden en hoogtemeters enzo...) en b)krijg ik het aantal punten niet naar wens aangepast, waardoor ik maar een gedeelte van de routes op mijn gps te zien krijg. Ik ben nog niet heel handig met dit ding, maar is er iemand die mij een klein beetje op weg kan helpen?


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: do 15 mei 2014, 17:21 
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: di 27 december 2005, 18:11
Berichten: 2047
Hoe zet je een GPX file op je Garmin touring? Met welk progamma doe je dat?
Wil wat GPX files op mijn touring zetten, maar weet effe niet snel hoe dat moet..


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: do 15 mei 2014, 18:20 
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Geregistreerd op: wo 21 mei 2003, 23:33
Berichten: 2210
Mijn mountainbike: Cannondale Scalpel 3
irisdenbosch schreef:
Ik probeer al een tijdje kaarten en tracks op mijn garmin etrex te zetten via Basecamp, maar kan a) geen hele gedetailleerde kaarten vinden (ik zoek naar routes op het eiland Bornholm, dus heb Denemarken geinstalleerd, maar zie eigenlijk geen echte mountainbikepaden en hoogtemeters enzo...) en b)krijg ik het aantal punten niet naar wens aangepast, waardoor ik maar een gedeelte van de routes op mijn gps te zien krijg. Ik ben nog niet heel handig met dit ding, maar is er iemand die mij een klein beetje op weg kan helpen?


Openstreetmap is nog niet zo gedetailleerd qua offroad op Bornholm, ben ik bang. De Garmin topo zal wel een uitkomst zijn, maar die is niet gratis.

Routes is een navigatiemethode die op de ATB niet direct de voorkeur heeft. Zelf rijd ik het liefst op tracks. Je bent dan ook kaart onafhankelijk. Doe je iets downloaden van bijv. gpsies.com, dan heeft tracks de voorkeur. Gewoon de track op de kaart zetten (max 500punten op de eTrex) en fietsen. Je hebt dan weliswaar geen kaartondergrond, maar dat maakt niet zoveel uit. Oriënteren is wat lastiger, maar op zich te doen. Gewoon op de tracklijn blijven (voor zover de weg/pad het toelaat) rijden.
Wil je toch routes gebruiken, dan heb je een routeerbare kaart nodig (als die al bestaat van Bornholm). En het beste kun je dan de route even overtekenen in Basecamp/Mapsource, zodat je zelf bepaalt hoeveel punten er in een route zitten (weet de route beperking van de eTrex niet).

_________________
Gratis GPS topo kaarten? Kijk eens op:
OpenMtbMap en de weekly updates.

Never argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you with experience.


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: ma 14 juli 2014, 06:57 
Mountainbiker
Mountainbiker
Geregistreerd op: ma 14 juli 2014, 06:51
Berichten: 1
Ik heb vanuit Basecamp de open MTB kaart van Frankrijk geïnstalleerd op de Garmin Edge. Overigens bedankt voor de uitleg op pagina 1!. Het volgende doet zich nu eigenlijk voor:
n Basecamp heb ik de kaart voorzien van alle details,als ik deze echter in de Edge open middels het aanklikken van een opgeslagen route, komt er alleen een kaart tevoorschijn met daarop de lijn van de track,echter alleen voorzien van hoogte lijnen.Dus geen detail,in mijn ogen heb ik alle voorgaand beschreven handelingen correct uitgevoerd. Heeft iemand enig idee wat ik mogelijk over het hoofd zie?


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: ma 14 juli 2014, 07:40 
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Geregistreerd op: za 29 september 2012, 09:18
Berichten: 396
kaart in de edge plaatsen in de \garmin\ folder en de naam moet eindigenop .img dit is maar 1 bestand (in tegenstelling op de computer).

Anders de kaart verzenden met mapinstall programma (staat in garmin programma folder).

En anders oom gratis programma JaVaWa Device Manager gebruiken om de kaart in de edge te controleren.

_________________
Marco :)

(gps vragen via forum en niet via pb s.v.p.)


Omhoog
 Profiel   WWW
 
Offline
BerichtGeplaatst: ma 21 juli 2014, 19:19 
Extreme Biker
Extreme Biker
Geregistreerd op: ma 22 april 2013, 11:31
Berichten: 655
Iemand die weet of het mogelijk is om met Basecamp de heenweg in een bepaalde kleur lijn aan te geven en de terugweg in andere kleur? Wil dit in een spoor doen.


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: ma 21 juli 2014, 21:22 
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Geregistreerd op: za 29 september 2012, 09:18
Berichten: 396
Eigenschappen van de track in BaseCamp, daar kun je de kleur aanpassen. En die kleur komt ook in de koers terecht van de Edge, maar druk niet op Ga, want dan navigeer je de track en word deze altijd magenta.
Dan kun je tonen op de kaart aanzetten en zie je beide koersen met eigen kleur op de kaart.

Als de kaart veel detail heeft, kunnen gekozen kleuren je tegen werken, maar in de Edge kun je ook de kleur van de koers bepalen.

_________________
Marco :)

(gps vragen via forum en niet via pb s.v.p.)


Omhoog
 Profiel   WWW
 
Offline
BerichtGeplaatst: di 29 juli 2014, 18:11 
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Geregistreerd op: wo 21 mei 2003, 23:33
Berichten: 2210
Mijn mountainbike: Cannondale Scalpel 3
poiuytr schreef:
Iemand die weet of het mogelijk is om met Basecamp de heenweg in een bepaalde kleur lijn aan te geven en de terugweg in andere kleur? Wil dit in een spoor doen.


Je moet dan de track in tweeën splitsen (heen- en terugweg) en die verschillende kleuren geven, zoals scheurneus ook al zegt. Twee kleuren in dezelfde track gaat niet.

_________________
Gratis GPS topo kaarten? Kijk eens op:
OpenMtbMap en de weekly updates.

Never argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you with experience.


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: vr 15 augustus 2014, 19:56 
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Geregistreerd op: do 22 september 2011, 20:16
Berichten: 367
Mijn mountainbike: Canyon Nerve AL29 9.9
Is het op een edge 705 mogelijk om 2 kaarten tegelijk op het toestel te hebben?
Zou graag openfietsmap willen gebruiken voor de racer en openmtb maps voor de mtb.
Als ik via Mapinstall openfietsmap op het lokale geheugen plaats en openmtbmaps op de sd dan zie ik allebei de kaarten wel bij de instellingen, maar kan ik alleen openfietsmap uitschakelen. Als ik niks doe zie je dat eerst de fietsmap wordt opgebouwd en daarna overnieuw de mtb map.

Wat doe ik fout? Kan ik beter mapsource gebruiken?

Edit: Als ik het goed begrijp kan een oudere garmin enkel met 1 img bestand werken waar meerder kaarten in verwerkt zijn. Dus kan ik ze niet op verschillende plaatsen opslaan neem ik aan? Als ik nu via basecamp de openfietsmap installeer op de sd-kaart (of heeft het interne geheugen voorkeur?) en daarna de openmtbmap, vervangt die dan de openfietsmap of komen ze naast elkaar op het aparaat

_________________
Who needs roads when there's dirt


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: vr 15 augustus 2014, 20:40 
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Geregistreerd op: za 29 september 2012, 09:18
Berichten: 396
Vervangt.

Maar in MapInstall kun je gewoon wisselen na selecteren ene kaart naar de andere kaart en dan die kiezen, daarna pas verzenden, dan komen beide in hetzelfde bestand te staan. Dat is DE methode met oudere toestellen.
In je toestel kun je dan kiezen welke je wilt activeren (standaard staan ze beide aan na laden).

_________________
Marco :)

(gps vragen via forum en niet via pb s.v.p.)


Omhoog
 Profiel   WWW
 
Offline
BerichtGeplaatst: vr 15 augustus 2014, 20:52 
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Geregistreerd op: do 22 september 2011, 20:16
Berichten: 367
Mijn mountainbike: Canyon Nerve AL29 9.9
scheurneus schreef:
Vervangt.

Maar in MapInstall kun je gewoon wisselen na selecteren ene kaart naar de andere kaart en dan die kiezen, daarna pas verzenden, dan komen beide in hetzelfde bestand te staan. Dat is DE methode met oudere toestellen.
In je toestel kun je dan kiezen welke je wilt activeren (standaard staan ze beide aan na laden).


Awesome! Top, hij is nu aan het installeren. En zag idd het geheugen oplopen toen ik tussen kaarten wisselde.
Bedankt! Nu is het meteen een stuk minder ingewikkeld allemaal

Geloof niet dat de eisen voor de kaart erg hoog zijn maar er zit nu een redelijk simpele 2gb kaart in.
Ben benieuwd, zondag testen :-D

_________________
Who needs roads when there's dirt


Laatst bijgewerkt door twowheeler op vr 15 augustus 2014, 20:52, in het totaal 1 keer bewerkt

Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Volgende


Wie is er online

Bikers op dit forum: Jamis Diablo en 4 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar: