Antwoord op onderwerp Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Auteur Bericht
Offline
 Berichttitel: Etrex 30
BerichtGeplaatst: vr 6 mei 2016, 14:02 
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: za 3 november 2001, 02:00
Berichten: 4069
Mijn mountainbike: Wagon Wheels
Wanneer ik de Etrex 30 nu aanzet zie ik op de kaart eerder gelopen/ gefietste sporen.
Na het 'opnamen' van een spoor kies ik voor de optie wis alle gegevens. Toch blijf ik het spoor op de kaart zien?
Met welke instelling is de kaart weer blanco?

_________________
cassette en tandwiel bereik uitrekenen


Laatst bijgewerkt door Jurriaan op wo 28 juni 2017, 11:32, in het totaal 3 keer bewerkt

Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: vr 6 mei 2016, 14:19 
Extreme Biker
Extreme Biker
Geregistreerd op: ma 7 februari 2011, 14:00
Berichten: 717
Mijn mountainbike: Niner EMD9 BBBDB -|- OnOne Inbred XXIXSSSS -|- Soma Fog Cutter
Ik gebruik in het menu "Sporenbeheer", "Huidig spoor" en dan helemaal onderaan het lijstje "Wis huidig spoor".

_________________
To quote Hamlet, act 3, scene 3, line 92

"NO"


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: vr 6 mei 2016, 16:55 
Pro Biker
Pro Biker
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: do 25 september 2014, 16:27
Berichten: 1296
Mijn mountainbike: Haibike Sleek
Heeft dat niet ook te maken met het opslaan per dag ?
Dan begin je de volgende dag weer opnieuw ?


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: za 7 mei 2016, 13:13 
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: za 3 november 2001, 02:00
Berichten: 4069
Mijn mountainbike: Wagon Wheels
Inderdaad middels de functie 'wis huidig spoor' dacht ik dat de kaart leeg zou zijn.
Zo juist weer toegepast, enkel de kaart blijft gevuld met de daarvoor afgelegde spoor.

_________________
cassette en tandwiel bereik uitrekenen


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: di 10 mei 2016, 14:13 
Genius
Genius
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: do 19 december 2002, 10:56
Berichten: 12261
Mijn mountainbike: Is vies
Bij de instellingen kan je er voor kiezen om de sporen automatisch iedere 24 uur te archiveren.
Zo wordt de volgende keer dat je de Etrex opstart de tracklog van de vorige keer (mits van de vorige dag) automatisch opgeslagen.
Voor de rit doe je in het scherm van de tripcomputer een reset (1x menu) van de 1e en de 3e optie.
Dan is alles schoon en leeg.

_________________
Some days it's easy, some days it's a fight.


Omhoog
 Profiel   WWW
 
Offline
BerichtGeplaatst: di 10 mei 2016, 16:51 
Extreme Biker
Extreme Biker
Geregistreerd op: do 17 juli 2008, 13:10
Berichten: 606
Mijn mountainbike: is een verzameling losse onderdelen.
Maar als die gearchiveerde sporen op "toon op scherm" staan, blíjft het een zooitje. En dat is denk ik ook wat hier aan de hand is.


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: wo 11 mei 2016, 09:59 
Genius
Genius
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: do 19 december 2002, 10:56
Berichten: 12261
Mijn mountainbike: Is vies
Tracks staan toch nooit uit zichzelf als "toon op scherm" ?
Bovendien zijn de tracks die je wel kiest om op het scherm te tonen heel dun, 1 pixel breed.
Da's een stuk dunner dan de tracklog.

_________________
Some days it's easy, some days it's a fight.


Omhoog
 Profiel   WWW
 
Offline
BerichtGeplaatst: wo 11 mei 2016, 10:37 
Extreme Biker
Extreme Biker
Geregistreerd op: do 17 juli 2008, 13:10
Berichten: 606
Mijn mountainbike: is een verzameling losse onderdelen.
ThaSingleTrackMastah schreef:
Tracks staan toch nooit uit zichzelf als "toon op scherm" ?
Geen idee, ik download oude tracks naar mijn archief op de computer, en mijn GPS (Dakota of Oregon) is altijd vrijwel leeg.
Citaat:
Bovendien zijn de tracks die je wel kiest om op het scherm te tonen heel dun, 1 pixel breed.
Da's een stuk dunner dan de tracklog.
Ik zie TS niks zeggen over dikke tracks of wat voor kleur ze zijn. Als je je tracklog en je archief nooit leegt, alle tracks worden op het scherm getoond, en je rijdt vaak in hetzelfde gebied, dan wordt het heus een flinke bende op je scherm, hoor.


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: wo 11 mei 2016, 10:51 
Genius
Genius
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: do 19 december 2002, 10:56
Berichten: 12261
Mijn mountainbike: Is vies
Daarom:
ThaSingleTrackMastah schreef:
Bij de instellingen kan je er voor kiezen om de sporen automatisch iedere 24 uur te archiveren.
Zo wordt de volgende keer dat je de Etrex opstart de tracklog van de vorige keer (mits van de vorige dag) automatisch opgeslagen.
Voor de rit doe je in het scherm van de tripcomputer een reset (1x menu) van de 1e en de 3e optie.
Dan is alles schoon en leeg.

opgeslagen in het archief op je toestel, niet op je pc.

_________________
Some days it's easy, some days it's a fight.


Omhoog
 Profiel   WWW
 
Offline
BerichtGeplaatst: wo 11 mei 2016, 20:05 
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: za 3 november 2001, 02:00
Berichten: 4069
Mijn mountainbike: Wagon Wheels
ThaSingleTrackMastah schreef:
Bij de instellingen kan je er voor kiezen om de sporen automatisch iedere 24 uur te archiveren.
Zo wordt de volgende keer dat je de Etrex opstart de tracklog van de vorige keer (mits van de vorige dag) automatisch opgeslagen.
Dan is alles schoon en leeg.

Stel in: sporen: Autoarchiveren :-q

ThaSingleTrackMastah schreef:
Voor de rit doe je in het scherm van de tripcomputer een reset (1x menu) van de 1e en de 3e optie.

Check :-q

Nu in de praktijk gaan testen.

_________________
cassette en tandwiel bereik uitrekenen


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: zo 12 juni 2016, 22:39 
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: za 3 november 2001, 02:00
Berichten: 4069
Mijn mountainbike: Wagon Wheels
Dit werkt inderdaad prima.

Nieuwe vraag:
Zodra ik de Etrex 30 inschakel wordt er gelijk gestart met het opnemen van een spoor. Dit is ook uit te zetten lees ik in de handleiding op blz 32.
(spoorinstellingen
Selecteer Stel in > Sporen.
Spoorlog: hiermee kunt u het vastleggen van sporen in- of uitschakelen.)

Is de daar genoemde methode de enige manier om het opnemen vaan een spoor in en uit te schakelen? Een sneltoets zeg maar.

_________________
cassette en tandwiel bereik uitrekenen


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: ma 13 juni 2016, 14:02 
Genius
Genius
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: do 19 december 2002, 10:56
Berichten: 12261
Mijn mountainbike: Is vies
Jurriaan schreef:
Dit werkt inderdaad prima.

Nieuwe vraag:
Zodra ik de Etrex 30 inschakel wordt er gelijk gestart met het opnemen van een spoor. Dit is ook uit te zetten lees ik in de handleiding op blz 32.
(spoorinstellingen
Selecteer Stel in > Sporen.
Spoorlog: hiermee kunt u het vastleggen van sporen in- of uitschakelen.)

Is de daar genoemde methode de enige manier om het opnemen vaan een spoor in en uit te schakelen? Een sneltoets zeg maar.

volgens mij de enige manier.
daarom laat ik 'm gewoon altijd aan staan.
soms moet ik dan de tracklog op de pc knippen, vind ik niet zo'n probleem.
vind het erger als ik bij thuiskomst er achter kom dat ik de tracklog niet aan heb gezet.
zal je al tijd zien dat je net bij die ene bijzondere rit de tracklog vergeet...

_________________
Some days it's easy, some days it's a fight.


Omhoog
 Profiel   WWW
 
Offline
 Berichttitel: Re: Etrex 30
BerichtGeplaatst: di 14 juni 2016, 23:27 
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: za 3 november 2001, 02:00
Berichten: 4069
Mijn mountainbike: Wagon Wheels
Thanks. Laat ik het het aanstaan.
Handing een mede Etrex gebruiker :-q

_________________
cassette en tandwiel bereik uitrekenen


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: za 9 juli 2016, 09:14 
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: za 3 november 2001, 02:00
Berichten: 4069
Mijn mountainbike: Wagon Wheels
Gisteren 168km gefietst, en de Etrex doet in mijn ogen vreemde dingen.
De track is in 6 delen opgeknipt. En 1 deel, deel 7, van de route is zelfs onvindbaar.

_________________
cassette en tandwiel bereik uitrekenen


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
BerichtGeplaatst: za 9 juli 2016, 12:59 
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Geregistreerd op: vr 26 februari 2016, 15:54
Berichten: 26
Dat is inderdaad vreemd! Mede etrex 30 gebruiker hier. Misschien ontbreken er delen in je kaart? Ik plande laatst een fietstocht naar België en toen wilde ie me navigeren over 76km terwijl Google maps aangaf dat het 21km fietsafstand was. Toen zag ik dat ik net een aantal kaart blokken tegen de grens aan miste, dan probeert ie te navigeren met wat ie kent. Ik heb er nu een open street map new style Op staan en een Lite fietskaart van dezelfde site. Nu lijkt ie alles netjes te routeren!


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende


Wie is er online

Bikers op dit forum: Geen geregistreerde bikers en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar: