Garmin Edge 1000

Discussiehoek voor GPS Routes/tracks, Navigators, Software en meer.

Moderator: Rogier

hwpaints
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 608
Lid geworden op: zo 14 maart 2010, 13:12
Locatie: KTM scarp 29er fuly

di 17 januari 2017, 21:31

denk dat het locken idd van druppels komt ,heb het ook als ik er met mijn zweetkop boven hang viel mij op [tacx]
TaurineR
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 273
Lid geworden op: zo 8 maart 2009, 00:46
Locatie: C. FSi

zo 12 februari 2017, 14:45

Sinds een aantal maanden krijg ik geen "Battery low" melding meer, de gps valt gewoon uit bij lege battery.
Vroeger was er een melding op voorhand als er nog +-20% energie resteerde.
Is dit een instelling? (ik vind niets terug), of een vergetelheid na een software update?
Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Genius
Genius
Berichten: 14115
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Locatie: Is stoffig
Contacteer:

ma 13 februari 2017, 00:21

Ha, das dan weer het andere uiterste.
Ik vond het altijd vreemd dat de melding Battery Low op het scherm werd geplaatst met de verlichting op 100%. (Etrex 30)
Dan weet je zeker dat je het laatste beetje energie met hoog tempo uit de accu trekt.
Some days it's easy, some days it's a fight.
Kane
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 833
Lid geworden op: zo 17 september 2006, 21:10

za 11 maart 2017, 09:10

Ik heb een probleem dat datum en tijd op de garmin goed staan, maar wanneer mijn data overgedragen wordt er een andere tijd en datum is overgedragen.. heb de laatste update, maar heeft ook njet geholpen.. iemand??
TaurineR
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 273
Lid geworden op: zo 8 maart 2009, 00:46
Locatie: C. FSi

zo 12 maart 2017, 20:37

TaurineR schreef:Sinds een aantal maanden krijg ik geen "Battery low" melding meer, de gps valt gewoon uit bij lege battery.
Vroeger was er een melding op voorhand als er nog +-20% energie resteerde.
Is dit een instelling? (ik vind niets terug), of een vergetelheid na een software update?
Zie je wel dat de mannen van Garmin het vergeten waren!
Gisteren software versie 12 geinstalleerd, en vandaag reeds 'Battery low warning'!!...
Ikke terug blij :P :P
Gebruikersavatar
john k
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 317
Lid geworden op: ma 16 december 2013, 14:51
Locatie: Cannondale F29 carbon. Cannondale FatCaad. Bianchi sempre pro

wo 15 maart 2017, 15:31

Iemand een idee hoe je verschillende fietsen kunt koppelen aan de verschillende activiteitenprofielen.

Ik gebruik mijn Edge 1000 namelijk voor de MTB, racefiets, wandelingen en boot.
Nu heb ik deze 4 activiteitenprofielen er al opstaan, echter wanneer een rit naar Connect word geupload geeft hij alleen aan in welke stand deze is opgenomen. Maar bij totalen rekent hij alles bij elkaar.

Ik zou graag zien met welke fiets/boot ik de totalen heb gereden/varen/wandelt.
Op het gemak, de ketting strak !!
Greyfox
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 740
Lid geworden op: za 10 augustus 2002, 12:52
Locatie: Specialized Epic Marathon

ma 20 maart 2017, 12:18

Zijn er hier ook bikers die met een powerbank en de Edge 1000 rijden?
Ik vind de battery life van de Edge vrij beroerd, maar in de regen en bagger een kabeltje aan de Edge hebben hangen lijkt me ook niet goed voor de levensduur.
Op zich lijkt me https://www.futurumshop.nl/topeak-accu- ... iets.phtml wel wat, maar alleen voor droge omstandigheden?

Hoe lossen jullie dat op?
Salzkammergut Trophy 2011 A-Strecke finisher :-)
Grand Raid 2011 finisher
TaurineR
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 273
Lid geworden op: zo 8 maart 2009, 00:46
Locatie: C. FSi

ma 20 maart 2017, 12:39

Ik heb een powerbank voor echt lange ritten op GPS, >7uur.
Dat is enkel op verlof, voor de rest voldoet de standaard battery perfect.
Greyfox
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 740
Lid geworden op: za 10 augustus 2002, 12:52
Locatie: Specialized Epic Marathon

ma 20 maart 2017, 14:02

Helaas is de Edge 1000 qua batterij maar half zo goed als de 705, zelfs met wifi/bt/backlight uit.

Maar welke powerbank gebruik je?
En monteer je hem dan onder je stuurpen?
Salzkammergut Trophy 2011 A-Strecke finisher :-)
Grand Raid 2011 finisher
Gebruikersavatar
RRon
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1307
Lid geworden op: za 14 juli 2012, 15:16
Locatie: Specialized Epic expert 2018!

ma 20 maart 2017, 16:59

Sinds gisteren wil mijn knopje om de rit te beginnen en eindigen niet meer goed ingedrukt worden, waarschijnlijk iets van zand tussen gekomen tijdens een natte rit ondanks rubber er om heen.
Iemand een idee hoe dit op te lossen? Kan de Edge 1000 zelf worden losgeschroefd op opsturen naar Garmin?
TaurineR
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 273
Lid geworden op: zo 8 maart 2009, 00:46
Locatie: C. FSi

ma 20 maart 2017, 17:41

RRon schreef:Sinds gisteren wil mijn knopje om de rit te beginnen en eindigen niet meer goed ingedrukt worden, waarschijnlijk iets van zand tussen gekomen tijdens een natte rit ondanks rubber er om heen.
Iemand een idee hoe dit op te lossen? Kan de Edge 1000 zelf worden losgeschroefd op opsturen naar Garmin?
Je kan dit gerust zelf openen en reinigen, ik heb het ook voorgehad met de linkse knop.
Nu is alles terug OK.
Voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=FG4fzwIROY8&t=470s" onclick="window.open(this.href);return false;
TaurineR
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 273
Lid geworden op: zo 8 maart 2009, 00:46
Locatie: C. FSi

ma 20 maart 2017, 17:44

Greyfox schreef:Helaas is de Edge 1000 qua batterij maar half zo goed als de 705, zelfs met wifi/bt/backlight uit.

Maar welke powerbank gebruik je?
En monteer je hem dan onder je stuurpen?
Ooit een Chinese gekocht voor 5€.
Bevestigen doe ik met een stevige elastiek, gebruik dit maar 1a 2 keer/jaar..
Gebruikersavatar
RRon
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 1307
Lid geworden op: za 14 juli 2012, 15:16
Locatie: Specialized Epic expert 2018!

ma 20 maart 2017, 18:02

TaurineR schreef:
RRon schreef:Sinds gisteren wil mijn knopje om de rit te beginnen en eindigen niet meer goed ingedrukt worden, waarschijnlijk iets van zand tussen gekomen tijdens een natte rit ondanks rubber er om heen.
Iemand een idee hoe dit op te lossen? Kan de Edge 1000 zelf worden losgeschroefd op opsturen naar Garmin?
Je kan dit gerust zelf openen en reinigen, ik heb het ook voorgehad met de linkse knop.
Nu is alles terug OK.
Voorbeeld: https://www.youtube.com/watch?v=FG4fzwIROY8&t=470s" onclick="window.open(this.href);return false;
Thanks, daar ga ik eens moed voor verzamelen!!
rebelede
All rounder
All rounder
Berichten: 51
Lid geworden op: di 17 juni 2014, 22:04
Locatie: centurion backfire 29er

ma 20 maart 2017, 20:54

gewoon onder de kraan houden en een paar x drukken
toestel is niet waterdicht maar wel spatwaterdicht
gang is niet remmen!!
kooijtje2
All rounder
All rounder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 24 augustus 2006, 18:01
Locatie: Cube Stereo 120

ma 20 maart 2017, 23:41

john k schreef:Iemand een idee hoe je verschillende fietsen kunt koppelen aan de verschillende activiteitenprofielen.

Ik gebruik mijn Edge 1000 namelijk voor de MTB, racefiets, wandelingen en boot.
Nu heb ik deze 4 activiteitenprofielen er al opstaan, echter wanneer een rit naar Connect word geupload geeft hij alleen aan in welke stand deze is opgenomen. Maar bij totalen rekent hij alles bij elkaar.

Ik zou graag zien met welke fiets/boot ik de totalen heb gereden/varen/wandelt.

In Garmin conect kan je aangeven welke uitrusting ( fiets ) je heb gebruikt dan kan je wel zien met welke fiets je heb gefiets totalen enz
Tis wat !
Plaats reactie