Garmin Edge 1000

Discussiehoek voor GPS Routes/tracks, Navigators, Software en meer.

Moderator: Rogier

Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Genius
Genius
Berichten: 14097
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Locatie: Is stoffig
Contacteer:

do 5 januari 2017, 01:31

Garmin zegt dat 't automatisch gebeurt:
http://www8.garmin.com/manuals/webhelp/ ... DCA83.html" onclick="window.open(this.href);return false;
/Garmin/gmaptz.img bestandje verdwenen van je Edge?
Some days it's easy, some days it's a fight.
Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Genius
Genius
Berichten: 14097
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Locatie: Is stoffig
Contacteer:

do 5 januari 2017, 01:33

heb je hier iets aan ?
https://forums.garmin.com/archive/index ... 93120.html" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forums.garmin.com/archive/index ... 31955.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Some days it's easy, some days it's a fight.
timhoeks
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 10
Lid geworden op: vr 29 oktober 2010, 21:37

vr 6 januari 2017, 00:21

wel redelijk oud, maar mijn oog viel op hem even aan te koppelen aan Garmin express (op dn laptop). Misschien dat ik dan een andere soort van synchronisatie kan doen. Van het weekend eens proberen.
timhoeks
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 10
Lid geworden op: vr 29 oktober 2010, 21:37

ma 9 januari 2017, 10:22

jep, dat was hem! gewoon een update via express.... Ik heb hem thuis aan de wifi en zie dan op het toestel zelf dat er een update is die dan meestal enkele minuten duurt. ik was er dus vanuit gegaan dat dat zo voldoende is om up to date te zijn. Niet dus! via express had ik nu een 2 uur durende update waarna de tijd in ieder geval ok was. zal vanavond is een nepritje doen om te kijken of het uploaden ook nog automatisch blijft werken, wat dat is meestal wel een dingetje na een update van ios of van garmin. vind het echt een mooi toestel, alleen het gebruiksgemak is geen gemak.
Gebruikersavatar
alstro
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 432
Lid geworden op: di 11 november 2003, 22:26
Locatie: een schuur vol
Contacteer:

zo 15 januari 2017, 18:35

In april een Garmin 1000 gekregen, al direct vond ik de mini USB aansluiting niet echt top. Duurde soms best lang voordat er verbinding kwam. Beetje rommelen met snoertje en dan ging het wel weer. Maar goed dat ging dus van kwaad tot erger. Ander snoertje gekocht, zelfde probleem. Half nov toestel terug gestuurd naar coolblue, na wat weken wachten antwoord. Krijg geld tegoed en kan hem of iets anders kopen. Maar twijfel toch wel omdat ik meer klachten hoor over die mini USB aansluiting. Hier mensen met zelfde probleem?
Peter243
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 918
Lid geworden op: vr 15 juni 2012, 22:20

zo 15 januari 2017, 19:30

Geen enkel probleem, al twee jaar in gebruik.
TaurineR
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 273
Lid geworden op: zo 8 maart 2009, 00:46
Locatie: C. FSi

zo 15 januari 2017, 19:42

Geen probleem mee. Je gaat geen betere vinden..
Gebruikersavatar
alstro
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Berichten: 432
Lid geworden op: di 11 november 2003, 22:26
Locatie: een schuur vol
Contacteer:

zo 15 januari 2017, 22:14

Peter243 schreef:Geen enkel probleem, al twee jaar in gebruik.
Oke dan bestel ik een nieuwe onder garantie. Verder ben ik heel tevreden over deze uitvoering.
Peter243
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 918
Lid geworden op: vr 15 juni 2012, 22:20

zo 15 januari 2017, 22:59

alstro schreef:
Peter243 schreef:Geen enkel probleem, al twee jaar in gebruik.
Oke dan bestel ik een nieuwe onder garantie. Verder ben ik heel tevreden over deze uitvoering.
Mogelijk ligt het aan de pc waarmee gesynchroniseerd wordt. Wel heb ik het idee dat wel verschil maakt of je de bijbehorende kabel gebruikt of een andere.
Gebruikersavatar
tiewrap
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 1599
Lid geworden op: do 25 september 2014, 16:27
Locatie: Haibike Sleek

zo 15 januari 2017, 23:06

Hier nog een uitermate tevreden gebruiker die zelf met updates (bijna) geen last heeft gehad.

Ik moet alleen nog eens uitvogelen hoe ik het lijntje volgen uit kan zetten.
Dat ie geen waarschuwing geeft als ik verkeerd rijdt.
En het scherm locked, dat is eigenlijk het probleem.
hwpaints
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 608
Lid geworden op: zo 14 maart 2010, 13:12
Locatie: KTM scarp 29er fuly

ma 16 januari 2017, 19:38

mijn scherm locked ook vanzelf best irritant ,
Peter243
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 918
Lid geworden op: vr 15 juni 2012, 22:20

ma 16 januari 2017, 21:19

Vond dit op garmin site, weet niet of het ook voor de edge 1000 opgaat.
You can lock the touchscreen or the keys to prevent inadvertent screen touches or key presses.

To lock the touchscreen, hold , and select Lock Screen.
To unlock the touchscreen, hold , and select Unlock Screen.
To lock the touchscreen and keys, hold , and select Lock Device.
To unlock the touchscreen and keys, hold , and select Unlock Device.
Gebruikersavatar
tiewrap
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 1599
Lid geworden op: do 25 september 2014, 16:27
Locatie: Haibike Sleek

ma 16 januari 2017, 22:58

Het probleem bij mij is, als ik de track niet juist volg, zegt ie "koers kwijt" (of zoiets) en blijft het scherm die plek hangen.

Mijn scherm locked ook bij regen, maar dat lijkt me normaal en ervaar ik niet als hinderlijk.
Alien
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 730
Lid geworden op: do 17 juli 2008, 13:10

ma 16 januari 2017, 23:00

Dat doet-ie zodat je niet de melding dat je de koers hebt verlaten kunt missen. Even op bevestigen drukken, en de kaart komt weer in beeld. (Op de 520, tenminste; maar ik heb sterk het vermoeden dat dat bij de 1000 ook het geval is.)
Gebruikersavatar
tiewrap
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 1599
Lid geworden op: do 25 september 2014, 16:27
Locatie: Haibike Sleek

ma 16 januari 2017, 23:08

Klopt, waarschijnlijk irriteer ik me er nu extra aan door de dubbele laag winterhandschoenen
Plaats reactie