Garmin Edge 1000

Discussiehoek voor GPS Routes/tracks, Navigators, Software en meer.

Moderator: Rogier

Plaats reactie
hylco
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 37
Lid geworden op: do 18 juli 2013, 21:14

zo 26 maart 2017, 18:35

kooijtje2 schreef:
john k schreef:Iemand een idee hoe je verschillende fietsen kunt koppelen aan de verschillende activiteitenprofielen.

Ik gebruik mijn Edge 1000 namelijk voor de MTB, racefiets, wandelingen en boot.
Nu heb ik deze 4 activiteitenprofielen er al opstaan, echter wanneer een rit naar Connect word geupload geeft hij alleen aan in welke stand deze is opgenomen. Maar bij totalen rekent hij alles bij elkaar.

Ik zou graag zien met welke fiets/boot ik de totalen heb gereden/varen/wandelt.

In Garmin conect kan je aangeven welke uitrusting ( fiets ) je heb gebruikt dan kan je wel zien met welke fiets je heb gefiets totalen enz
dit lukt bij mij dus absoluut niet meer.
ik kan wel een uitrustingsartikel toevoegen in het hoofdmenu,maar wanneer ik na de rit via activiteiten een uitrustingsartikel wil toevoegen krijg ik steeds de melding.geen uitrustingsartikel beschikbaar.
iemand een idee?
nog een vraagje.kan je in garmin connect zien hoeveel je totale aantal hoogtemeters bij elkaar zijn?
nu heb ik ze voor 2016 rit per rit met een rekenmachine bij elkaar geteld,dat moet toch makkelijker kunnen?

mvg
Peter243
Pro Biker
Pro Biker
Berichten: 918
Lid geworden op: vr 15 juni 2012, 22:20

zo 26 maart 2017, 21:52

Ik zie ze ook niet, wel op strava.
stummel
All rounder
All rounder
Berichten: 86
Lid geworden op: za 30 augustus 2008, 23:00
Locatie: Scott Scale Expert 29er, Scott Scale 30, GT Backwoods
Contacteer:

do 26 oktober 2017, 21:57

Gisteren kreeg ik het idee dat mijn erge gestoord werd door mijn sigma powerled evo. Hij steeds de melding dat de satelliet ontvangst was weggevallen.

Hebben meer mensen dit probleem wel gehad?
Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Genius
Genius
Berichten: 14105
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Locatie: Is stoffig
Contacteer:

zo 29 oktober 2017, 00:23

Ja dat kan gebeuren.
Sommige (goedkope) actioncams storen ook de gps ontvangst.
Wel een beetje slordig van Sigma, mijn zelfbouw en mijn Chinese DX-lampjes van 25 euro storen niet.

Is het een optie de Edge in je rugzak te stoppen ?
Dan registreer je toch, maar waarschijnlijk zit je dan ver genoeg van je lampje om storing te voorkomen.
Alleen lastig op het schermpje kijken...
Some days it's easy, some days it's a fight.
Koenuhhh
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 1574
Lid geworden op: zo 29 augustus 2010, 16:28
Locatie: Specialized Epic Comp (2015) - YT Jeffsy 29 (2017)

zo 29 oktober 2017, 00:50

ThaSingleTrackMastah schreef:Ja dat kan gebeuren.
Sommige action camsstoren ook de gps ontvangst
Klopt! Als ik de GoPro te kort op het stuur naast mijn Garmin zet dan blijft het bereik van de garmin steeds wegvallen. Dus kan me voorstellen dat dit met andere apparatuur ook kan gebeuren.
Gebruikersavatar
Kjiratsiekoedel
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 2012
Lid geworden op: di 7 september 2004, 21:05
Locatie: Kona Manomano

wo 29 november 2017, 14:03

Hier mijn ervaring met de garmin edge 1000. Als hij 't doet echt topding!

Maar in een paar maanden helaas de volgende problemen:
1. de eerste kon niet tegen regen. Scherm viel uit
2. de tweede had een kapotte hoogtemeter
3. de derde heeft na een modderritje zand onder de knoppen gekregen waardoor die 't niet meer doen

Kortom: niet echt gemaakt voor outdoor gebruik en voor 't geld een tegenvaller.

Ik twijfel nu aan inruilen voor een 1030 of om helemaal van garmin af te stappen....
linksmetfietsen
Mtb fanaat
Mtb fanaat
Berichten: 24
Lid geworden op: za 24 juni 2017, 20:57
Locatie: zwart wit

wo 29 november 2017, 22:14

ook wel eens last van zand onder de knoppen.......
het is makkelijk op te lossen door de edge onder de kraan te houden en meerdere keren op de knoppen drukken waardoor het zand eruit spoelt
Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Genius
Genius
Berichten: 14105
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Locatie: Is stoffig
Contacteer:

do 30 november 2017, 22:40

Kjiratsiekoedel schreef:Hier mijn ervaring met de garmin edge 1000. Als hij 't doet echt topding!

Maar in een paar maanden helaas de volgende problemen:
1. de eerste kon niet tegen regen. Scherm viel uit
2. de tweede had een kapotte hoogtemeter
3. de derde heeft na een modderritje zand onder de knoppen gekregen waardoor die 't niet meer doen

Kortom: niet echt gemaakt voor outdoor gebruik en voor 't geld een tegenvaller.

Ik twijfel nu aan inruilen voor een 1030 of om helemaal van garmin af te stappen....
Tja, wat is wijsheid...
Biken met een outdoor gps of hiken met een (race)fiets gps ?

Ik heb voor een Etrex30 gekozen en nog geen minuut spijt gehad.
Some days it's easy, some days it's a fight.
Gebruikersavatar
tiewrap
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 1600
Lid geworden op: do 25 september 2014, 16:27
Locatie: Haibike Sleek

do 30 november 2017, 22:46

Dan is de oregon misschien nog wel beter.
Naast m'n edge1000 en wahoo, zou ik m'n etrex30 ook nog steeds niet willen missen.....
Voor lange ritten gebruik ik de wahoo & etrex trouwens.
Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Genius
Genius
Berichten: 14105
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Locatie: Is stoffig
Contacteer:

vr 1 december 2017, 00:04

Geen ervaring met de Oregon, maar touchscreen is wel een minpuntje wat mij betreft.
Etrex 35 was een afknapper vanwege het touchscreen.
Oregon is toch het grote broertje vd Etrex35?
Zal ook aan het gebruik liggen.
Gewoon loggen gaat natuurlijk prima, net als het narijden van een track.
Maar zelf je weg zoeken mbv de gps vraagt veel interactie en die liep vast op het touchscreen (handschoenen met lange vingers, modder, regen).
Some days it's easy, some days it's a fight.
Gebruikersavatar
tiewrap
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Berichten: 1600
Lid geworden op: do 25 september 2014, 16:27
Locatie: Haibike Sleek

vr 1 december 2017, 00:19

Volgens mij noemen ze dat pannen, wat de oregon wel kan.
Als je een alternatieve route in de bergen moet zoeken heb je weinig aan de etrex.
De oregon kan je nog iets mee.
En dwars op de hoogtelijnen heeft dan niet de voorkeur kwam ik achter :lol:
Gebruikersavatar
ThaSingleTrackMastah
Genius
Genius
Berichten: 14105
Lid geworden op: do 19 december 2002, 10:56
Locatie: Is stoffig
Contacteer:

vr 1 december 2017, 00:46

Dan heb jij andere er aringen met de Etrex30 dan ik.
Wellicht een kwestie van de juiste instellingen, maar mijn Etrex heeft zulke streken gelukkig niet :-D
Zoveel mensen zoveel wensen, oftewel, voor elk een een gps :wink:
Some days it's easy, some days it's a fight.
jernij
Extreme Biker
Extreme Biker
Berichten: 560
Lid geworden op: di 16 december 2014, 20:24
Locatie: Canyon Neuron AL 9.9

ma 8 januari 2018, 21:05

Ik weet niet of ik hier goed zit, maar stel de vraag toch :P
Nieuwe gpx track op de garmin gezet, nu wil ik deze rijden, maar nu staan er nog waypoints van de vorige track op het scherm? Heb die track ook verwijderd nu, maar mag niet baten...
Iemand een oplossing?
Pijn is voor even, opgeven voor eeuwig!
https://www.strava.com/athletes/5634204" onclick="window.open(this.href);return false;
Plaats reactie