Antwoord op onderwerp Ga naar pagina 1, 2  Volgende
Auteur Bericht
Offline
 Berichttitel: La Palma
BerichtGeplaatst: za 9 december 2017, 13:59 
Pro Biker
Pro Biker
Geregistreerd op: zo 31 januari 2010, 15:37
Berichten: 1341
Mijn mountainbike: Trek Procaliber 9.7,Niner Jet 9, Trek 1.5 racert.
Ga volgende zomervakantie naar het Canarische eiland La Palma. Schijnt dat je er, behalve wandelen, ook heel mooi kunt mountainbiken. Iemand ervaring/tips e.d., ook betreffende verhuur en/of trips????


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
 Berichttitel: Re: La Palma
BerichtGeplaatst: za 9 december 2017, 14:50 
Pro Biker
Pro Biker
Geregistreerd op: za 29 augustus 2009, 23:12
Berichten: 1021
Mijn mountainbike: Trek Stache & Giant Reign
Kom maar op met de tips, ik ga in maart een weekje! :-)


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
 Berichttitel: Re: La Palma
BerichtGeplaatst: za 9 december 2017, 16:01 
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: di 12 april 2016, 09:59
Berichten: 265
In Puerto Naos zit deze: http://bike-station.de/?page_id=196&lang=en
Zelf niet mee gefietst wegens blessure, maar ze hadden mooi spul staan voor de verhuur.


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
 Berichttitel: Re: La Palma
BerichtGeplaatst: za 9 december 2017, 18:52 
Pro Biker
Pro Biker
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: zo 15 mei 2005, 17:51
Berichten: 1014
Prachtig eiland waar je geweldig kunt biken over wandelpaden. Niet voor beginners. Reken op lange steile klimmen en steile technische afdalingen. Ondergrondsoorten: lavagesteente, vulkaanzand, met dennennaalden bedekte bosgrond.

Ik ben er in 2006 en 2010 geweest, dus al wat langer geleden. Check op het Duitse forum (mtb-news) voor de laatste ontwikkelingen, een paar jaar geleden had ik het idee om weer eens te gaan maar toen was er onduidelijkheid over een mogelijk mtb-verbod op de meeste paden.

In 2006 een (goede) trailbike gehuurd bij Bike'n'Fun in Los Llanos, en 2x met een groepsrit mee gegaan. Die waren op z'n Duits: veel brede gravelwegen en af en toe een mooi stukje singletrack, en dan snel naar de bierstube. Op eigen houtje veel mooiere paden ontdekt.

In 2010 was het in het kader van trainen voor de Cape Epic en hadden we XC-fullies mee, niet ideaal voor het afdaalwerk daar. Een goede trailbike en op z'n minst kniebeschermers zijn aan te raden. Het is niet lekker vallen op dat lavagesteente.

Beide keren vroeg in het jaar geweest (januari-februari), dan is het lekker rustig op de paden maar heb je ook kans dat je een orkaantje meepikt (beide keren gehad). Maart is waarschijnlijk ideaal. Zomer geen idee, weer waarschijnlijk prima maar wellicht drukker qua wandelaars.

Ik kan wel wat specifieke tips voor mooie afdalingen delen, maar die moet ik even opzoeken.


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
 Berichttitel: Re: La Palma
BerichtGeplaatst: zo 10 december 2017, 12:21 
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Geregistreerd op: ma 7 maart 2016, 22:18
Berichten: 190
Idd, prachtig eiland, met geweldige wandelpaden.
Heb er zelf nooit gebiked maar wel veel gewandeld in de 2 x dat ik het eiland heb mogen bezoeken.
Enige ervaring met afdalen op stenige / stijle afdaling is wel een must, zo niet ff rustig opbouwen, het is zoals Nielsvk hierboven al aangeeft niet lekker om onder uit te gaan op dat lavasteen.

Toen ik in 2014 het mtbèn ontdekte, zag ik pas op wat voor geweldige trails ik gewandeld had nadat ik dezelfde trails ging bekijken vanuit het oogpunt van een liefhebber van technische singletrails.

De top van het eiland is rond 2400 mtr boven zee, een eigen auto is wel handig, er is geen weg 50 mtr recht of vlak en alles bochten. ( ik krijg mijn vrouw er niet meer heen, die werd er kotsmisselijk van, of lag het aan mijn rijstijl :winkie: ) .

Als je je eigen bike meeneemt zou ik zeker zorgen voor stevige / brede banden met profiel, een dropper is ook wel een must als je ook wilt klimmen, ga je alleen maar afdalen dan zal een snelsluiter al voldoende zijn.
Ook is het aan te raden om knie en elleboog bescherming mee te nemen, ga je alleen dalen is een full face aan te raden.

Als je nog een verblijf moet boeken zou ik er 1 nemen aan de eiland zijde van Tazacorte / Puerto Naos, daar is het weer meestal beter dan aan de andere zijde van het eiland. ( aan de zijde van de luchthaven blijft heel vaak de bewolking hangen tegen de hoge richel die dwars over het eiland loopt, dat geeft hele mooie foto`s maar daar wil je niet onder zitten. )

Hieronder nog wat route info.
https://www.trailforks.com/region/la-pa ... trailforks

Hieronder nog een leuke verhuurder voor huisjes.
http://lapalma-oceaanzicht.nl/

Op deze plek heb ik zelf gezeten, top huisje, lekker rustig, en later ontdekte ik pas de mtb trails die vlak bij het huisje langs gingen.
https://www.google.com/maps/place/Casa+ ... 6?hl=nl-NL

Have fun.


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
 Berichttitel: Re: La Palma
BerichtGeplaatst: ma 11 december 2017, 16:22 
Genius
Genius
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: do 19 december 2002, 10:56
Berichten: 13321
Mijn mountainbike: Is stoffig
Kabookie schreef:
In Puerto Naos zit deze: http://bike-station.de/?page_id=196&lang=en
Zelf niet mee gefietst wegens blessure, maar ze hadden mooi spul staan voor de verhuur.

Olaf, de manager ken ik nog van Gran Canaria, toen hij bij Free-Motion werkte.
Sympathieke gast, kon aardig fietsen en gidsen.
Maar zelf nooit op La Palma geweest, dus geen idee hoe het biken daar is...
Filmpje ziet er goed uit :-q

_________________
Some days it's easy, some days it's a fight.


Omhoog
 Profiel   WWW
 
Offline
 Berichttitel: Re: La Palma
BerichtGeplaatst: di 12 december 2017, 02:43 
Pro Biker
Pro Biker
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: zo 15 mei 2005, 17:51
Berichten: 1014
OK ik heb de topokaart gevonden. Ik zat beide keren in de buurt van El Paso en heb van daar uit vooral de trails ontdekt vanaf Refugio El Pilar, dit het hoogste punt van de autoweg LP-203 die over de rug van het eiland gaat. Op OSM: http://www.openstreetmap.org/#map=17/28.61323/-17.83592
Je kunt hier heen shuttelen via de autoweg, of zelf klimmen over diverse onverharde wegen.

Let op, dit is dus oude info uit 2006 en 2010, en wat ik gereden heb en me kan herinneren...

Eén van mijn favorieten: vanaf El Pilar de GR 131 in noordelijke richting volgen over de kam. Dit is breed pad met prachtig uitzicht (bij helder weer). Dan bij Reventon Pas linksaf wandelpad PR LP 1 afdalen in westelijke richting naar het kerkje. Dit is een steil stenig pad met veel switchbacks en een diepe afgrond ernaast, huiveringwekkend! Laatste stukje naar het kerkje is door bos en minder steil en meer flowy.
http://www.openstreetmap.org/#map=16/28 ... 2&layers=C
In oostelijke richting de PR LP1 afdalen is trouwens ook leuk (hoewel ik westelijk leuker vond) alleen dan zit je dus aan de oostkant en moet je terugklimmen ;-)

Ook erg mooi: PR LP 15 vanuit het oosten over de kam. Het grootste deel van de klim is een gravelweg, laatste stuk wandelroute over de kam waar je de GR 131 kruist (verboden voor mtbs). Vervolgens de PR LP 15 afdalen in westelijke richting, helemaal naar Jedey. ~1000 m dalen, eerst wandelpad, dan stuk gravelweg, dan weer wandelpad.
Klim: http://www.openstreetmap.org/#map=16/28 ... 9&layers=C
Afdaling: http://www.openstreetmap.org/#map=15/28 ... 3&layers=C

Vanaf El Pilar kun je ook de PR LP 14 afdalen naar de zwarte zandvlakte Llanos del Jable. Op OSM niet genummerd maar aangegeven als "El Paso-Refugio del Pilar": http://www.openstreetmap.org/#map=17/28.61662/-17.84156
Vanaf de Llanos del Jable lopen talloze singletracks in noordwestelijke richting door het bos naar beneden. De officiële is stenig/technisch en vrij rechtoe-rechtaan, "Tacande-Llanos del Jable" op OSM: http://www.openstreetmap.org/#map=16/28.6309/-17.8609
Maar als je in daar een beetje op onderzoek uitgaat kun je talloze, waarschijnlijk door de locals onder de radar aangelegde singletracks vinden.

Ten slotte vond ik dit stukje van de PR LP 14.1 ook mooi, XC-achtig o.a. door een gestolde lavastroom: http://www.openstreetmap.org/#map=17/28.60099/-17.86140

Met Bike'n'Fun heb ik ook een keer in het noordwesten gereden, het enige wat me daar nog van bijstaat is het laatste stukje afdalen. Na een matige tocht over vooral brede paden met Duitste toerders zat de rest van de groep tevreden aan het bier bij Mirador El Time. De gids had door dat ik wel wat meer in huis had en heeft mij toen nog een steil en stenig paadje afgestuurd: http://www.openstreetmap.org/#map=17/28 ... 8&layers=C

Check ook de monsterafdaling van het hoogste punt (Roque de los Muchachos, 2400m) helemaal naar Tazacorte op zeeniveau. Zelf niet gedaan en laatste keer dat ik checkte (2-3 jaar geleden) was dit controversieel en mogelijk verboden voor mtb'ers. Laatste stuk naar Tazacorte is voor zover ik weet in ieder geval wel legaal en ook apart te rijden. Zeer bekende afdaling, foto's google images:
Afbeelding Afbeelding


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
 Berichttitel: Re: La Palma
BerichtGeplaatst: di 12 december 2017, 20:40 
Genius
Genius
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: do 19 december 2002, 10:56
Berichten: 13321
Mijn mountainbike: Is stoffig
Spanjaarden posten hun tracks vooral op wikiloc, heb ik gemerkt.
Dus als gpsies niks oplevert kan je eens een accountje aanmaken op wikiloc (gratis).

_________________
Some days it's easy, some days it's a fight.


Omhoog
 Profiel   WWW
 
Offline
 Berichttitel: Re: La Palma
BerichtGeplaatst: wo 13 december 2017, 00:19 
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Geregistreerd op: di 5 juli 2016, 07:36
Berichten: 192
Mijn mountainbike: Cube Stereo
Twee jaar gelden aan het mtben geweest op la palma er zijn vijf uit gezettes routes te vinden in het gebied El Pilar daar naast zijn er goede kaarten te vinden met daarop de wandelpaden er op waarop je mag Mountainbiken.
Er zijn diverse huur adressen meeste zijn wel aan de kust dus je moet eerst klimmen ;) en zoals eerder aangeven aardig stijl en behoorlijk warm wij zijn vanaf 2200 meter afgedaald naar de oceaan erg leuk.
Als ik tijd heb zal ik even kijken of ik nog wat adressen kan vinden.


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
 Berichttitel: Re: La Palma
BerichtGeplaatst: zo 17 december 2017, 20:50 
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Geregistreerd op: di 5 juli 2016, 07:36
Berichten: 192
Mijn mountainbike: Cube Stereo
Je kan fietsen huren in Los Llanos de Aridane , puerto Naos en los Canarios tenminste toen wij er waren. Fiets huren kost ongeveer 50 euro per dag.
Er zijn vijf routes deze zijn met rode peilen uitgezet. Bij de lokale vv is hiervan een kaart te kopen de routes beginnen officieel vanuit El pilar te bereiken via LP-301. Daar is genoeg ruimte om te parkeren en eten drinken te kopen echter zit er geen fiets verhuur je kan er heen fietsen ( 1600 meter ).
Daarnaast zijn er veel wandel routes waar je ook mag fietsen deze kan je vinden op verschillende kaarten wij hadden er eentje van Freytag & berndt schaal 1:30000 kosten tien euro hier staan zo beetje elk pad op wat te vinden is op het eiland.
Neem wel genoeg drinken mee het is er goed warm en niet overal kan je inkopen doen.
De ondergrond is vrij los en er zit veel hoogte verschil behoorlijk steil ook ik ben passages tegen gekomen op de normale route die meer bestemd waren voor enduro dan am / trail fietsen ;)


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
 Berichttitel: Re: La Palma
BerichtGeplaatst: ma 18 december 2017, 01:41 
Pro Biker
Pro Biker
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: zo 15 mei 2005, 17:51
Berichten: 1014
https://www.mtb-news.de/news/2016/01/24/spotcheck-la-palma-mountainbike/


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
 Berichttitel: Re: La Palma
BerichtGeplaatst: vr 22 december 2017, 16:56 
Genius
Genius
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: do 19 december 2002, 10:56
Berichten: 13321
Mijn mountainbike: Is stoffig
nielsvk schreef:

Mooi artikel :-q

_________________
Some days it's easy, some days it's a fight.


Omhoog
 Profiel   WWW
 
Offline
 Berichttitel: Re: La Palma
BerichtGeplaatst: vr 22 december 2017, 22:52 
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Geregistreerd op: vr 30 maart 2012, 13:03
Berichten: 321
Mijn mountainbike: Specialized Stumpjumper FSR Expert Carbon Evo 29 2014
Daar krijg ik ook wel heel veel zin van om daar eens te biken..........erg mooie setting.
Eens kijken of dat misschien iets is voor een weekje in februari. Lets ride XXL?!?!


Omhoog
 Profiel  
 
Offline
 Berichttitel: Re: La Palma
BerichtGeplaatst: vr 22 december 2017, 23:05 
Elite Mountainbiker
Elite Mountainbiker
Avatar gebruiker
Geregistreerd op: do 31 mei 2007, 12:06
Berichten: 6670
Mijn mountainbike: Staal!
Als jij wat organiseert weet ik nog wel een paar mooie trails daar ;-)

_________________
Custom, handgebouwde stalen frames: projectXII.nl

Hg

patientZERO

Gravelgrinder

Resident mountainbiker @ koers.cc


Omhoog
 Profiel   WWW
 
Offline
 Berichttitel: Re: La Palma
BerichtGeplaatst: za 23 december 2017, 12:20 
Mountainbike Junk
Mountainbike Junk
Geregistreerd op: di 5 juli 2016, 07:36
Berichten: 192
Mijn mountainbike: Cube Stereo
Haha ik moet opzoek naar oppas merk ik al ;)


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Antwoord op onderwerp Ga naar pagina 1, 2  Volgende


Wie is er online

Bikers op dit forum: Geen geregistreerde bikers en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar: