Review Red Cycling Products Mountainbike Pro schoenen van Bikester

Geplaatst op 08 nov 2014.

Wat mij betreft is dit, voor mij onbekende, merk geslaagd in de missie om relatief betaalbare maar goed passende schoenen te maken die goed aansluiten, waarover nagedacht is en die betrouwbaar ogen. Vooral de smallere pasvorm, de degelijke snelsluiting en het puntje van de tong doen mij een positief oordeel geven. Hoewel je normaal gesproken niet direct geneigd zal zijn om schoenen online te kopen zonder te passen zou ik, rekening houdend met de smallere pasvorm en het feit dat je minimaal één maat groter moet bestellen dan je normale maat, het wel aandurven om deze aankoop te adviseren. Het blijft echter een persoonlijke voorkeur.

Red Cycling Products Mountainbike Pro MTB schoenen

Gezien het feit dat ik nieuwsgierig was naar het bedrijf achter de reclame van Bikester ben ik op nader onderzoek uitgegaan. Bikester is onderdeel van www.internetstores.com dat in 2003 is begonnen met www.fahrrad.de en daarmee al meer dan een decennium een van de grootste spelers is in onlineverkoop van fietsen, onderdelen en randartikelen. Dit wetende heb ik contact opgenomen met Bikester en gevraagd of ze interesse hadden in een review. Bikester reageerde positief en vroeg om een review van een paar Red Cycling Products Mountainbike Pro MTB schoenen (http://www.bikester.nl/red-cycling-products-mountain-pro-mtb-schoenen-he...). Red Cycling Products is een huismerk van Bikester en blijkens wat internetrecherche  een product van jarenlange ervaring in de verkoop van fietsen en toebehoren waardoor ze uit eerste hand in kunnen spelen op de wensen van de klanten. We zullen straks eens kijken of ik die mening kan delen ;-)

 

Bestel maar

Na bestelling worden de schoenen binnen 2 dagen geleverd door DHL. Om de verzending te volgen ontvang je direct na het bestellen een link naar het track-en-trace deel van DHL. De link is pas werkzaam vanaf de ochtend na het ontvangen van de mail maar dat is mijns inziens meer dan tijdig genoeg. Mocht je je aanmelden voor de nieuwsbrief dan ontvang je € 10,- korting op je bestelling vanaf € 99,-. De Red Cycling Products Mountainbike Pro MTB schoenen kosten op dit moment € 79,99 i.p.v. de adviesprijs van € 99,99 dus moet je voor € 10,- korting nog wat extra's uitzoeken maar dat is niet direct een probleem gezien het brede aanbod van artikelen op www.bikester.nl. Allemaal leuk en aardig maar nu eerst maar eens kijken naar de inhoud van de doos en de schoenen eens nauwkeurig inspecteren.

Leven op grote voet

Als op basis van uiterlijk eenmaal een keuze is gevallen op een bepaald model, is het nog altijd van belang of het wel past. Dit keer betreft het gewoon schoenen dus is het passen wat makkelijker dan bij andere keuzes die je op een eerste indruk maakt of gemaakt hebt. Mijn “normale” maat is 42,5 of soms wel 43 maar bij de Red Cycling Products Mountainbike Pro MTB schoenen is maat 44 de kleinst mogelijke maat die voor mij geschikt is. Bij aanschaf van deze schoenen dus zeker één maat groter bestellen dan die je in je “normale” schoenen hebt. Nu we de lengte van de schoen gehad hebben is de breedte ook nog van belang. Ik weet ondertussen uit ervaring dat ik een smalle voet  heb en daarmee is het vaak lastig om goede (fiets)schoenen te vinden. Wonder boven wonder zitten deze schoenen vanaf het eerste moment zeer goed om de voeten en hoef ik de schoenen niet strakker te doen dan waar ze eigenlijk voor gemaakt zijn. Dit belooft veel goeds!

Op het puntje van de tong

Nu de uiterlijke kenmerken eens goed onder de loep nemen. Sluiten gaat met een combinatie van twee klittenband sluitingen en één snelsluiter. De snelsluiter voelt en oogt zeer solide en maakt het sluiten van de schoenen makkelijker dan ik tot nu toe gewend was. Verder valt op dat de schoenen geleverd worden met vier afschroefbare noppen en een handig sleuteltje voor de montage ervan. Ik kies niet voor montage van deze noppen maar sluit de schroefgaten af met de tevens meegeleverde schroeven. Good thinking of Red Cycling Products om deze losse schroeven mee te leveren! Verder geen bijzondere kenmerken behoudens het puntje van de tong. Ik vind dat hier wel goed over nagedacht is door de tong niet geheel van (imitatie)leer te maken maar in het uiteinde een halve cirkel van soort neopreen of ander zacht materiaal te maken. Hierdoor past de tong beter om de voet en heeft het niet de neiging om naar één kant te schuiven. Dit merk je eigenlijk meteen na het passen en  is naar mijn mening zeer positief.

De spd-plaatjes monteren is geen probleem en de Shimano variant die ik zelf gebruik zitten binnen een mum van tijd onder de schoenen. Vooral de hoogte is precies goed waardoor het profiel van de schoenen en het plaatje op exact dezelfde hoogte lijken te staan.

Driver's seat

Qua pasvorm heb ik niets te klagen; na een rit van ongeveer anderhalf uur merk ik geen vermoeidheid aan mijn voeten of andere knelpunten. De zool voelt tijdens de rit niet super stijf maar dat hoeft voor mij ook niet want comfort vind ik zelf belangrijker dan een super stijve zool. Hiermee wil ik overigens niet zeggen dat de zool slap is want dat is gewoonweg niet het geval. Met de hand is de zool amper buigzaam maar op de fiets en onder volle belasting merk je wel iets van flex. Die minimale flex komt overigens goed van pas op de momenten dat je een stukje moet lopen want het loopt toch een stuk fijner dan op super stijve schoenen. Door het profiel van de schoen is   er meer contact met het pedaal dan puur en alleen met het spd plaatje. Het voelt daardoor alsof je iets meer controle hebt over de fiets. Dit moet je natuurlijk wel in proporties zien want het is niet zo dat het hiermee in de buurt komt van pedalen met een kooi of zelfs flats.

 

Value for money?

Wat mij betreft is dit, voor mij onbekende, merk geslaagd in de missie om relatief betaalbare maar goed passende schoenen te maken die goed aansluiten, waarover nagedacht is en die betrouwbaar ogen. Vooral de smallere pasvorm, de degelijke snelsluiting en het puntje van de tong doen mij een positief oordeel geven. Hoewel je normaal gesproken niet direct geneigd zal zijn om schoenen online te kopen zonder te passen zou ik, rekening houdend met de smallere pasvorm en het feit dat je minimaal één maat groter moet bestellen dan je normale maat, het wel aandurven om deze aankoop te adviseren. Het blijft echter een persoonlijke voorkeur.

Op dit moment zijn de schoenen te koop voor €79,99 i.p.v. € 99,99 en dat vind ik een prima prijs. Bij aanmelding voor de nieuwsbrief en een minimale bestelwaarde van €99,- kan je nog eens €10,- korting krijgen.

http://www.bikester.nl

LEES DIT HIERNA

Canyon onthult de nieuwe Grizl:ON, met de honger naar avontuur

Of je nu op zoek bent naar een capabele en boeiende rit door het ruige land of een functioneel…

LEES VERDER

Leenders Fietsen in Hengelo opent met totaal vernieuwd concept

Meer dan een winkel, een ervaring Het bekende Experience Center aan de Pasmaatweg heeft een…

LEES VERDER

Op pad met de Mokwheel Basalt

Zodra de doos op de redactie binnenkomt valt weer op hoe gewichtig deze zijn en dat je niet even…

LEES VERDER